Menu
Blogs / Voor kappers

6 tips voor een kleurrijke salon!

Het voorjaar is in zicht, de salon is weer open en er staan veel afspraken gepland. Geef je klanten een vrolijk gevoel door je salon wat extra kleur te geven! Wij hebben een aantal tips waarmee dat zeker gaat lukken.

 

 1. Kleurrijke accessoires
  Bestaat je salon uit neutrale kleuren? Kies dan een extra opvallende kleur uit om wat leuke accenten toe te voegen. Zo staat de kleur geel bijvoorbeeld voor lente, een nieuw begin, plezier en geluk! Laat de gekozen kleur op verschillende plekken in je salon terugkomen. Denk aan kussens, een vaas, fotolijstjes, kaarsen, koffiemok, lampenkap of zelfs een handdoek in jouw accent kleur! Herhaling is de key!
  Tip: Meerdere kleuren gebruiken? Mix dan kleuren uit dezelfde kleurgroep. Door maximaal 4 verschillende kleuren te gebruiken ontstaat er rust en eenheid.

 1. Hello Color!
  Wist je dat je met onze campagne Hello Color! mee kan doen? De inlay en banner die voor deze campagne zijn ontworpen springen er echt uit! Je kan het promotiemateriaal online bestellen in onze shop: kapper.calmare.nl
  Tip: De inlays voor de display kan je gratis in onze shop mee bestellen. Leuk om eens te wisselen van inlay en er een ander product op te plaatsen!

 1. Lentebloemen
  Bij tip 1 hebben we het misschien al wel verklapt… maar wie wordt er nou niet vrolijk van een mooie bos bloemen?! Superleuk om een kleurrijke bos in je kapsalon neer te zetten en het ruikt ook nog eens heerlijk. Kies voor droogbloemen om er nog langer van te genieten.
  Tip: Als je op verschillende plekken een klein vaasje met een bloem in jouw accentkleur plaatst, heb je de salon snel gevuld met kleur!

 1. In de spotlights!
  Geef de producten die je verkoopt de spotlight die ze verdienen. Bedenk bijvoorbeeld een leuke actie voor je klanten en zet het actieproduct op een plek waar je klanten het zien. Dit kan al bij binnenkomst in de etalage zijn, bij de spiegel, op een kast of op de toonbank.

Tip 1 – Maak een mooie stapel van het actieproduct. Zo zal de klant er sneller eentje bekijken omdat er genoeg producten aanwezig zijn.

Tip 2 – Vermeld ergens de lopende actie zodat klanten het goed kunnen zien. Op de display inlays kan je bijvoorbeeld met stift de actie opschrijven.

 

 1. Pasen sfeer

Voor je het weet is het alweer Pasen. Een schaal met kleurrijke paaseitjes of echte eieren staat altijd vrolijk! Een paar grote paastakken vullen de ruimte ook mooi.

Bron: Fashion over reason – Hélène Heath

 1. Gekleurde letters

Wauw, van deze letters worden wij helemaal enthousiast. Gaaf om voor een neon kleur te kiezen zodat het er extra uit springt. Kies een woord dat bij een plekje in de salon past. Hier is gekozen voor het woord ‘selfie’ en geplaatst bij de spiegel. Zo maak je het je klanten leuk om ook echt een selfie te maken. ‘Hey beautiful, come on in’ past leuk in de etalage!

 

Met deze tips creëer je een kleurrijke basis voor jouw salon. Maak jij al gebruik van deze tips? Heb je nog leuke aanvullingen of misschien wel een vraag? Wij horen het graag! Je kan reageren op deze blog of mailen naar info@calmare.nl

 

Nog geen reactie

  Laat een bericht achter