Menu

Roos is een vervelend probleem en komt helaas veel voor. Het kan geen kwaad en is niet besmettelijk, maar al die schilfertjes op je schouders, het staat nu eenmaal niet zo fris. Donkere kleding dragen doe je daarom het liefste niet. Daar wil je vanaf, toch!? In deze blog lees je alles over roos. Wat is het, wat zijn mogelijke oorzaken en het allerbelangrijkste, hoe kom je ervan af!

Als je last hebt van roos betekent dit dat je hoofdhuid niet in balans is. Ze is onrustig en geïrriteerd. Er kunnen verschillende oorzaken een rol spelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet én we vertellen meteen wat je eraan kan doen.  

WHAT TO DO! Onze tips tegen roos.

– Verkeerde shampoo gebruiken:

Te krachtige shampoos, zoals je die vaak bij de drogist koopt, kunnen irritatie, jeuk en ook roos veroorzaken of verergeren. Kies daarom voor een professionele shampoo van de kapper. Je kunt het beste wassen met een anti-roosshampoo én een mild reinigende shampoo. In het begin was je altijd met een anti-roosshampoo en in de loop van de tijd wissel je die steeds vaker af met een voedende, zachte en milde alledag shampoo. Een anti-roosshampoo, zoals Scalp Protect Shampoo, kalmeert de hoofdhuid, verlicht de eventuele jeuk en herstelt een droge huid en gaat zo roos tegen.  Laat de shampoo een paar minuten intrekken, zodat ie goed z’n werk kan doen. 

Calmare Daily Care Shampoo is een goede voedende, zachte en milde shampoo. Als de roos minder wordt, kies je steeds vaker voor deze. Zo creëer je een goede balans tussen het reinigen van je haren en milde verzorging van je hoofdhuid. Gebruik na de shampoo altijd een verzorgende conditioner, zoals Repair Conditioner, op de lengtes en punten. Dit maakt je haar mooi gezond, soepel en glanzend.  

– Shampoo niet goed uitspoelen:

Spoel je shampoo altijd goed uit. Voorkom dat er restjes achterblijven, die kunnen gaan jeuken en irriteren. Dit geldt uiteraard ook voor de conditioner.  

– Te heet douchen:

Te warm water droogt je huid uit, dus ook je hoofdhuid en dat moet nou juist niet. Lauw water daarentegen doet wonderen voor je haren. Het sluit je haarschubben, waardoor je haren lekker sterk blijven.   

– Te vaak wassen:

was je haar zeker niet dagelijks, maar sla een dag over. Gun je hoofdhuid tussen de wasbeurten door genoeg rust. Je zal merken dat je hoofdhuid snel rustiger wordt.  

Voortdurend krabben:

heel verleidelijk, maar niet doen! Het krabben activeert de hoofdhuid. Je hoofdhuid gaat dan meer talg aanmaken om te herstellen. Resultaat: meer talg, meer huidschilfers, meer roos. Laat je hoofdhuid met rust, dan zal de jeuk minder worden.   

– Vieze borstel of kam gebruiken:

verzorg naast je haar en hoofdhuid ook je tools. Reinig regelmatig je borstel en stijltang. Hiermee voorkom je dat oude talg, vet en resten van stylingsproducten niet terug in je haren kunnen komen. Was ook regelmatig je kussensloop, dit kan ook een bron van vuil zijn en uiteindelijk roos veroorzaken.   

– Chemische behandelingen:

niet te vaak doen! Chemische behandelingen als kleuren, blonderen en permanenten zijn heftig voor je haar, maar ook zeker voor je hoofdhuid. Is deze al gevoelig en geïrriteerd? Laat dan wat meer tijd tussen je behandelingen.  

– Te veel stylingproducten gebruiken:

wees matig met het gebruik van stylingproducten. Restjes hiervan kunnen zich gemakkelijk ophopen en irritatie veroorzaken.  

 

 Tot slot nog een tip! Eet gezond en gevarieerd. Een goede voeding is de basis voor een gezonde huid, dus ook je hoofdhuid. Groene bladgroenten als sla, andijvie en spinazie bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen en mineralen die zorgen voor sterk en glanzend haar en een gezonde huid. Zorg daarnaast voor een goede balans aan koolhydraten, eiwitten en vetten. Bij haarroos kun je ook wel wat omega-vetzuren gebruiken. Dat vind je vooral in vis, noten en spruitjes. Suikers en snelle koolhydraten kun je beter vermijden, dit verhoogt namelijk de ontstekingsgevoeligheid. Tot slot is voldoende water drinken altijd goed, dit helpt om de afvalstoffen in je lichaam goed op te ruimen! 

 

Hoor jij helaas bij ‘team Roos’? Doe je voordeel met deze tips en hopelijk ben je dan heel snel van dit probleem af! 

 

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter