Menu
Blogs / Voor kappers

Blondeer en meer

BLONDEER EN MEER 

Dat blonderen niet goed is voor je haar weten we allemaal, dan benoemden we ook al in onze blog Product uitgelicht: Brilliant Blond, die helemaal gewijd is aan ons nieuwe blondeerpoeder. Blonderen is van alle tijden en doen we nu meer dan ooit! Als kapper ga je daarbij natuurlijk altijd voor de optimale mix van een mooi kleurresultaat én behoud van kwaliteit van het haar. Wat kun je doen voor, tijdens en na de behandeling om die optimale mix te bereiken en welke producten kun je daarvoor gebruiken?  

Voor de behandeling 

Kijk goed naar de huidige kwaliteit van het haar en adviseer zo nodig een minder heftige behandeling, dus liever alleen wat folies dan een volledige ontkleuring. Is het haar er echt slecht aan toe, doe het dan niet. Een klant heeft het meest aan een eerlijk advies! Wil je klant het toch echt heel graag, stel dan voor eerst een herstellende behandeling te doen met Keraphlex. Dit herstelt de haarstructuur van binnenuit en maakt het haar weer gezond en sterk. Ziet het haar er na de behandeling veel beter uit, dan kun je alsnog met je blondeer aan de slag.  

Tijdens de behandeling 

Is het haar wel wat droog, maar niet zodanig dat eerst een herstellende behandeling nodig is, kies er dan voor Keraphlex te gebruiken tijdens de kleurbehandeling. Stap 1, de protector, voeg je toe aan je blondeerpapje. Stap 2, de strengthening, masseer je in na de behandeling. Je zal zien dat het haar ondanks de kleurbehandeling veel gezonder en zachter aanvoelt en weer glans heeft. 

Na de behandeling 

Verzorging, verzorging en nog eens verzorging. Als kapper zie je in een oogopslag of iemand een beetje lief is voor haar of zijn haar. Jij als kapper kan daar natuurlijk een steentje aan bijdragen! We zetten een aantal fijne en betaalbare producten voor geblondeerd haar voor je op een rijtje, die je kan adviseren aan je klant: 

No Yellow Shampoo: matteert tot de meest koele tint en is verzorgend tegelijk door toegevoegde minerale oliën en olijfserum 

Silver Care Shampoo: voor als je iets minder mat wil dan je met No Yellow shampoo bereikt 

Repair Treatment Conditioner: verzorgt, beschermt en geeft een rijke glans  

Intense Treatment Masker: geeft het haar een ultieme boost en maakt het weer soepel, vitaal en gezond 

Argan Oil Treatment: blond & krul? Argan olie maakt je haar pluisvrij en ultra-zacht zonder te verzwaren. 

Silky Gloss Serum: geeft je geblondeerde lokken de bescherming die het nodig heeft bij het stylen met een stijltang 

 

Leuke TIP! 

Zijn geblondeerde lokken niet meer zo helder van kleur en juist wat geel of misschien wel groenig van kleur door bijvoorbeeld te veel blootstelling aan chloorwater? Maak dan eens een blondeerwassing! Het recept en hoe toe te passen lees je hieronder: 

Blondeerwassing: een gelijkmatige oplichting van een halve tot 1 tint van het hele haar.  

Recept:

 

Breng het mengsel gelijkmatig aan op handdoekdroog haar en werk het door. Blijf erbij tot het gewenste resultaat is bereikt. Grondig uitspoelen. De No Yellow Shampoo kan daarna natuurlijk mee naar huis, zodat de klant haar kleur zelf mooi helder kan houden.  

 Nieuwsgierig naar meer van Calmare Cosmetics en onze productlijnen? Neem dan een kijkje op www.calmare.nl 

 

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter