Menu
Blogs / Haartrends

Spring colors ’22 | Dark

Van het nieuwe jaar zijn de eerste donkere, grijze en daardoor altijd een beetje saaie maanden alweer voorbij. En dat betekent…? Het voorjaar is in zicht! Nu ik dit schrijf zeker, want de zon schijnt volop! Wij voelen de lentekriebels al hoor!  

Lente, tijd voor nieuwe trends, tijd voor nieuwe kleuren! In de herfst van 2021 zagen we al dat de natuurtinten terugkomen. In onze blog Autumn colors kon je daar alles over lezen.  Weer wat warmte kwam terug in een mooie mix met de koele tinten, die al langer het modebeeld bepaalden.  

Wat heeft 2022 voor ons in petto? De bruintinten blijven hot, highlights worden onmisbaar en we gaan experimenteren met kleur. Wat we heel veel terugzien is een mix van verschillende tinten in dezelfde kleur, sjiek gezegd ton-sur-ton. Resultaat: een dynamisch kleurresultaat met diepte. Welke donkere kleuren helemaal hip zijn, vertellen we je nu. Volgende week in deel 2 van deze blog komen de lichtere tinten aan bod. 

Caramel Balayage

De balayagetrend is gekomen en eigenlijk niet meer weggegaan. Waarom ook? Het is een prachtige manier van kleuren, creatief en altijd mooi. Dit voorjaar is caramel balayage de trend. Een donkere basis met een overloop naar karameltinten geeft je haar een zachte look. 

Calmare kleuradvies: 5.8, highlights of balayagetechniek inkleuren met 9.3 en 8.4  

https://lovehairstyles.com/

Soft Cool Black

Altijd al eens zwart willen proberen? Doe eens gek, want wie niet waagt, wie niet wint! Zwart past helemaal in het haarmodebeeld van dit voorjaar! 

Calmare kleuradvies: 1.0, 3.0 of een mix daarvan met Color Mix Intens Blauw 

https://www.deseosalondenver.com/

Diep donkerrood

Wat een prachtige tint, dat diep donkerrood!  Geen grote stap als je zelf al donker haar hebt. De blondere vrouwen onder ons hebben iets meer lef nodig om voor deze kleur te kiezen.  

Calmare kleuradvies: Basis 3.0 met 4.5. highlights of balayagetechniek inkleuren met 6.6 en eventueel een beetje Color Mix Intens Rood 

https://cosmohairstyling.com/

Kastanjebruin

Terug van eigenlijk nooit weggeweest. Een vrij veilige, maar altijd goede en mooie kleur. Ideaal als je niet te heftig wil qua kleur en in 2022 weer een echte topper!  

Calmare kleuradvies: 4.5 met 5.3 en een vleugje Color Mix Intens Koper 

https://www.kapsels-voor-haar.nl/

 


Heb jij al een favoriet gekozen? Voor welke kleur je ook gaat, wees nooit zuinig met verzorgende producten tijdens de behandeling. Zeker een combinatie van kleuren en highlights is heftig voor je haar. Bovendien komt je kleur het allermooist uit als het haar glanst en gezond is. Keraphlex herstelt beschadigd haar van binnenuit en voorkomt beschadiging tijdens je behandeling.
 

Zeker donkere kleuren kunnen soms wat heftig zijn voor de hoofdhuid. Ondanks dat Calmare Kleuring echt mild en zacht is voor de hoofdhuid en vrij is van PPD, is het toevoegen van een scheutje Nuance Protect geen overbodige luxe. We raden ook aan Nuance Protect puur in te smeren op de contourranden. Dit beschermt, voorkomt meekleuren van de huid en zorgt ervoor dat de verf gemakkelijk van de huid te spoelen is.
Lees hier alle voordelen en het gebruik van de Nuance Protect & Keraphlex >

Een mooi kleurresultaat bereikt bij je klant? Deel het met ons, wij zijn altijd nieuwsgierig! En volgende week dus deel van Color ‘22, keep you posted! 

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter