Menu
Blogs / Haartips / Haartrends

Mannenkapsels met dunner wordend haar

– Tips voor mannenkapsels met dunner wordend haar-

LESS CAN BE MORE

Voor veel mannen is het onvermijdelijk, dunner wordend haar, een kale plek die achterop het hoofd begint of langzaam opkomende inhammen aan de voorkant. Voor sommigen niet iets om zich druk om te maken, maar vaak de wat meer ijdele mannen willen maar wat graag deze tekenen van het ouder worden verbergen. Zo lang mogelijk als het kan! In deze blog laten we zien welke kapsels heel geschikt zijn voor dit ‘mannenprobleem’. 

De juiste coupe!

Bij mannen met dunner haar is het advies: ‘Houd het kort!’. Hoe langer het haar is , hoe meer zichtbaar wordt dat het haar dun is. Belangrijk bij dun haar is het creëren van volume. Hoe je dit op verschillende manieren kan doen, vertellen we je nu!  

The Short Cut 

Ideaal bij een haargrens die lichtelijk terug begint te trekken. De zijkanten zijn bij de Short Cut iets langer dan bij de French Crop, die we zo bespreken. Dit zorgt voor wat meer volume en is lekker veelzijdig.  

https://nl.pinterest.com/goducks83/hair-cut/

French Crop

Bij wat meer vergevorderde inhammen is de French Crop een goede keuze. Deze coupe is superhip en wordt zelfs gedragen door mannen die (nog) helemaal geen last hebben van een terugtrekkende haargrens. Bij de French Crop wordt het iets langere haar bovenop naar voren gestyled en bedekt het de inhammen op een stijlvolle manier. Het past bij vrijwel iedere gezichtsvorm en is ook nog eens supermakkelijk te stylen, daarover verderop meer. 

https://haircutinspiration.com/french-crop-haircut/

The Buzz Cut

…. wellicht een goede keuze als je haargrens al behoorlijk teruggetrokken is. We zeggen bewust ‘wellicht’, want deze haarstijl staat niet iedereen. Het maakt de vorm en contouren van je hoofd namelijk heel zichtbaar. Bij een mooi rond en (bijna) symmetrisch hoofd dus perfect, maar bij een wat afwijkende vorm kan het minder mooi staan. Maak de Buzz Cut niet te kort of dun en bewaar nog een beetje lengte, dat maakt ‘m iets voller. Een heel groot voordeel is toch wel dat je er helemaal niets aan hoeft te stylen! 

The Bold Look

Soms zit er niets anders op dan en is de Bold Look de enige juiste keuze. Een boodschap aan alle mannen: ‘Niet getreurd, er zijn genoeg vrouwen die dit heel sexy vinden!’ Millimeterwerk of echt helemaal glad, het kan allebei!!  

Zoals je hebt gezien, er zijn nog genoeg mogelijkheden als de eerste tekenen van ouder worden zich voordoen. En ook dan is een hippe look nog altijd binnen handbereik, als je maar bij een vakvrouw of -man in de kappersstoel zit! 

Volgende week lees je in onze blog ‘Less hair, more style’ welke stylingproducten heel geschikt zijn voor dunner worden (mannen)haar.  

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter