Menu
Blogs / Voor kappers

Duurzaam ondernemen in je eigen salon! 

Let’s do it green
Inmiddels zijn we er allemaal wel van overtuigd; willen ook de toekomstige generaties kunnen genieten van onze planeet, dan moeten wij er nú zuinig op zijn. Dat kunnen en moeten we met z’n allen doen! Duurzaam ondernemen bijvoorbeeld, dat kan ook in je eigen salon! Draag jij ook al je steentje bij? 

Wat is nou eigenlijk duurzaam?

De Verenigde Naties heeft het in het rapport ‘Our Common Future’ zo geformuleerd: “Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Kortom, hoe kunnen wij nu prettig leven, maar tegelijkertijd de aarde gezond houden voor later. 

Duurzame producten

Producten zijn duurzaam als ze een betere kwaliteit hebben en dus langer meegaan. Daarnaast dienen producten zoveel mogelijk gemaakt te worden onder goede omstandigheden voor mens en dier.  

‘Wat je van ver haalt, is lekker’ zegt het spreekwoord, maar duurzaam is het niet. Hoe dichter bij huis een product geproduceerd wordt, hoe duurzamer het is, omdat het niet ver getransporteerd hoeft te worden.  

Duurzaam verpakken

Een lichte en compacte verpakking is duurzamer dan een grote en zware. Je gebruikt minder materiaal en daarmee verklein je de CO2-uitstoot. Bovendien passen er zo meer pakketten in de bestelbus en rijden er dus minder koeriersdiensten rond. 

Recycle verpakkingen. Hergebruik de dozen waarin jij iets hebt ontvangen en verzend daarin je eigen producten naar jouw klanten. 

Bespaar het milieu én je portemonnee 

Wees alert op je stroomverbruik. Doe alle verlichting uit al je salon gesloten is, zet apparaten helemaal uit en haal opladers uit het stopcontact als je ze niet gebruikt. Was op een lage temperatuur of kijk eens kritisch naar je koelkast. Een oud beestje verbruikt heel wat stroom. Het lijken allemaal dooddoeners misschien, maar doe je het ook echt?  

In een salon gebruik je natuurlijk heel veel water. Besparen daarop is misschien wat lastiger. Kleur- en permanentproducten moeten nu eenmaal grondig uitgespoeld worden. Maar wat betreft die permanent hebben wij nog wel een leuke tip verderop in deze blog! 

Wat doet Calmare Cosmetics

Ook Calmare Cosmetics draagt graag een steentje bij aan een groenere manier van werken. 

Zo is ongeveer 80% van onze verpakkingen recyclebaar. Alle kunststof verpakkingen van onze 4 productlijnen zijn volledig gemaakt van recyclebare materialen; heel groen en duurzaam dus.De dozen waarin de producten aan ons geleverd worden, worden ook hergebruikt bij het verzenden van onze bestellingen aan jullie.

 

Bijna al onze producten komen van Nederlandse bodem. Daardoor zijn ze afgestemd op ons Nederlandse haar én beperken we het nodige transport ervan!  

En hier komt ie, de tip om water te besparen! Met Calmare Aqua Flush bespaar je veel tijd, geld én water! Aqua Flush stopt het omvormingsproces van de permanentvloeistof en maakt het spoelen overbodig! Ideaal voor je klant, voor jou en het milieu dus! 

Klik hier voor meer product info en bestellen >

 

Always look on the green side of your salon! Als we allemaal wat alerter zijn en kleine steentjes als deze bijdragen, doen we samen een heleboel! Welk nieuw ‘steentje’ ga jij bijdragen? 

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter