Menu
Blogs / Haartips

Snelle föhntips voor dik haar

Quick Dry | Snelle föhntips voor dik haar

Dik haar, het kent vele voordelen! Dik haar is prachtig, je kan er zoveel kanten mee op. Een mooie losse styling, steil of met krullen, prachtig opsteken of even een snelle knot, je hebt genoeg haar om er iets moois van te maken.   

Mensen met dun haar zullen het niet geloven, maar dat jaloersmakende dikke haar heeft ook nadelen. Je elastiekje is vaak net te klein, je haar past niet onder een muts of hoed en je hebt snel klitten na het drogen. Gevolg, je fles conditioner is vaak snel leeg. Nog een ander nadeel is het drogen van je haar… dat duurt vaak wel even. Wil je op tijd de deur uit met gewassen, maar ook droge lokken? Dan ben je daar altijd meer tijd mee kwijt dan je lief is. Je haar aan de lucht laten drogen duurt vaak uren, dus föhnen is de enige optie. In deze blog tips lees je snelle föhntips voor dik haar en bijbehorend productadvies. Goede hittebescherming, styling en finish is nu eenmaal een must! 

Waarom duurt het zo lang?

De droogtijd van haar heeft te maken met de porositeit ervan. Hoe minder poreus het haar is, hoe lastiger het droogt. Weer even terug naar de basis: de buitenste laag van je haar bestaat uit schubben. Die schubben beschermen de binnenste laag en houden de vochtbalans in het haar op peil.

http://haarverzorging.org/zorg-voor-je-hoofdhuid- laag-medium-en-hoog-poreus-haar/

Bij dik haar liggen de schubben meestal heel dicht bij elkaar en vormen een vrij gesloten structuur. Ze laten maar weinig vocht door in het haar, maar dus ook andersom. Vocht in het haar gaat er ook lastig uit. Daardoor blijft het haar dus lang vochtig.    

Föhntips 

Als je geen tijd hebt om het haar aan de lucht te laten drogen, dan hebben we hier wat föhntips die je kunnen helpen. Föhnen kan het haar beschadigen, dus doe het wel op de juiste manier.  

Een goede föhn is belangrijk. Er zijn drie producteigenschappen waar je op moet letten: 

 • een hoge wattage zorgt voor meer warmte en blaaskracht 
 • ionische technologie voorkomt statisch en pluizig haar 
 • keramische technologie voorkomt ook pluizig haar en zorgt voor een egale warmteverdeling    

Gebruik ook altijd een föhnborstel. De openingen in zo’n borstel laten de warme lucht door, waardoor het haar sneller droogt.  

Aan de slag: het stappenplan 

 1. Maak het haar handdoekdroog, bij voorkeur met een microvezelhanddoek. Deze absorbeert meer vocht dan een gewone handdoek en is veel zachter voor het haar. Pak tussendoor eventueel een nieuwe droge handdoek als je merkt dat de handdoek verzadigd is en geen vocht meer opneemt. Meer lezen over Handdoekdroog haar? Lees dan onze blog hierover!
 2. Verdeel je haar in secties en hierbij geldt ‘hoe kleiner de secties, hoe makkelijker je kan föhnen
 3. Maak het haar vrij van klitten, zodat je er soepel doorheen gaat
 4. Gebruik een heat protector, gezien het advies om voor een extra warme föhn te gaan is dit zeker geen overbodige luxe! Silky Gloss Serum is een fijne en goede keus!
 5. Werk van onder naar boven, zo komt je net geföhnde haar niet in aanraking met de nog natte haren!
 6. Sluit af met een stevige finish spray; met Finish Spray Extreme blijft jouw mooie coupe lang in model! 

 

Ook met deze tips ben je helaas echt niet in 5 minuten klaar, maar hopelijk wel een stuk sneller dan voorheen! 

Nog geen reactie

  Laat een bericht achter