Menu
Blogs / Haartrends

Follow the trends!

Haartrends: leuk om te volgen en nóg leuker om toe te passen! Dit voorjaar staat in het teken van de natuurlijke look en gemak. Accentueer de mooie, natuurlijke elementen en haal zo het mooiste in het haar naar boven.  

 

Natuurlijke balayage 

De balayage kennen we al wat langer, een veel gebruikte manier om een mooie kleurschakering aan te brengen. Voordeel: het staat iedereen en geeft een rode-loper-waardige look. Dit voorjaar krijgt de balayage een zachtere twist. Een zachte en natuurlijke overgang van kleuren geeft het haar net even een frissere look, helemaal passend bij deze tijd van het jaar! 

Bron: https://www.shopgids.nl/haartrend-balayage/

Money Piece 

Money piece, ook wel face framing genoemd, is een kleurtechniek waarbij alleen de contouren van het haar opgelicht worden. Het effect is dus goed zichtbaar, omdat de money piece je gezicht als het ware omlijst en daarvoor hoef je maar klein gedeelte van het haar te kleuren. Deze variant van balayage past bij iedereen: natuurlijke of felle kleuren, brunettes, blondines, pasteltinten, lang én kort haar. 

(Korte) bob 

Een korte bob is een zeer tijdloos kapsel, chic en werkt voor alle haartypes. We zien ‘m ieder jaar weer terugkomen met wat kleine veranderingen, ook dit jaar weer. Het kapsel was vorig jaar al een trend, maar in 2021 gaan we dit kapsel vooral terugzien met een natuurlijke golf erin.  

Bobkapsels zijn ideaal als je klant nog een beetje twijfelt of ze wel echt zeker korter haar wil: de voorkant van het haar is lang, dus het voelt nog niet zo kort aan.  

De haarstijl is klassiek met een zijscheiding, maar kan heel cool en nonchalant zijn met een middenscheiding. Voor welke scheiding je ook kiest, één ding is zeker: de schaar gaat in het haar. 

Bron: https://www.glamourista.nl/korte-kapsels-korte-dameskapsels/ 

Curtain Bangs 

Curtain bangs waren vorig jaar hot en mogen dit jaar ook zeker gezien worden. De flirterige pony is prachtig en daarnaast ook veelzijdig. Je klant moet misschien even de moed bij elkaar rapen om de schaar erin te laten zetten, maar dan heb je wel een krachtig kapsel gecreëerd. 

Het verschil met een gewone pony en deze is dat de curtain bangs geheel naar de vorm van jouw gezicht te knippen zijn. Kies je voor de pony iets rechter in ‘t gezicht, of laat ‘m wat meer open hangen? Korter of juist wat langer, het kan allemaal. Curtain bangs passen perfect bij een (korte) bob. Het maakt een korte coupe af en extra leuk!  

Bandana’s en haarbanden 

Afgelopen zomer al een grote hit: de bandana. Het sjaaltje in het haar – dat daarvoor al heel populair was in de nineties en zeroes – blijkt een blijvertje te zijn, want ook aankomend voorjaar gaan we ze volop in ons haar knopen. En dat niet alleenook haarbanden stelen wederom de show. 

Lage knot of staart 

Hoe eenvoudig deze look ook is, de impact is groot. Neergaande haarlijnen en haar in de nek ogen ultrachic en elegantEen lage paardenstaart of een lage knot, het kan allebei. Dit soort kapsels zijn op dit moment heel geliefd, je haar snel in model. En gemak, daar houden we van, altijd eigenlijk wel, trend of niet, toch? Verschillende varianten zie je op de foto’s hieronder. 

Opvallende haaraccessoires 

Tot slot de opvallende accessoires, helemaal van nu. Het mag groot en opvallend dit voorjaar. Accessoires als chique haarbanden, haarclips of opvallende scrunchies zorgen voor een speels effect en maken een outfit en look compleet.  

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter