Menu
Blogs / Voor kappers

Haar Verhaal | Hair With Flair @ Home

HAAR VERHAAL – Hair With Flair @ Home

Een jaar geleden kwam ik in contact met Elisa van Calmare Cosmetics. In overleg met haar heb ik een proefpakket besteld met verf en stylingproducten. Nadat ik de producten uitgeprobeerd heb, besloot ik verder te willen gaan werken met Calmare Cosmetics.  

In Januari 2022 ben ik gestart als zzp’er ambulant kapster en heb inmiddels al veel favoriete kleuringen en producten. Verderop in mijn verhaal vind je een leuk recept en vertel ik over de producten die ik erbij gebruikt heb.  

Ik meng graag mijn eigen kleuringen en zal niet snel voor één tube gaan. Na 25 jaar ervaring in het kappersvak ben ik heel creatief geworden en meng ik veel op gevoel. Ik zeg altijd ‘Stap uit je comfortzone en ga op je gevoel af!” 

Hieronder zie je een voor- en nafoto. De haarkleur van deze klant was door de vakantiezon vervaagd. Ze vroeg mij om een nieuwe kleur te bedenken met weer meer diepte en contrast. 

Kleur recept: 

Ik heb haar aanzet gekleurd met:
50ml 6% + 25ml 6.0 + 15ml 5.8 + 10ml 6.1.
 

Daarna heb ik een visgraat aan folies geplaatst, begonnen onder de kruin over de scheiding naar het voorhoofd gefolied met:
30ml 3% + 25ml 5.88 + 5ml 4.88 en blondering + 6%.  

Over de lengtes en punten heb ik nog een spoeling gedaan om de rest van de lengtes weer een mooie glans te geven:
40ml Activator 1,9% + 7ml 10.23 + 7ml 9.0 + 6ml 9.3.
 

Na de inwerktijd spoel ik eerst alles goed uit en was ik het haar na met de Color Care Shampoo van Calmare Cosmetics. Vervolgens gebruik ik altijd Repair Conditioner. Als ik de haren handdoekdroog heb gemaakt, doe ik er nog Color Finish Serum in voor de extra verzorging en het langere behoud van de kleur. Op de foto van mij is nog de oude verpakking te zien, inmiddels heeft het Color Finish Serum een nieuw jasje gekregen. Ik verkoop ‘m nu ook regelmatig voor thuisgebruik. 

Zodra ik begin met föhnen gebruik ik in lang haar heel graag de Föhnspray nr. 1. Deze beschermt het haar tegen de hitte van de föhn. Soms doe ik nog aan de aanzet een beetje Styling Foam nr. 1 om het haar wat te verstevigen. 

Als afwerking gebruik ik in lang haar altijd een pompje Argan Oil Treatment. Dit geeft wat extra glans en verzorgt het haar. Beneden op de foto zie je de producten die ik bij mijn klant heb gebruikt. 

Zij heeft deze producten ook allemaal bij mij gekocht, omdat ik haar heel enthousiast over de producten vertelde en uitgelegd heb waarom deze goed voor haar haar zijn.  

Hopelijk heb ik jullie ook allemaal enthousiast gemaakt om met Calmare Cosmetics te gaan werken of in ieder geval eens uit te proberen!   

Groetjes Cindy
Hair with Flair @ Home

www.hairwithflairathome.nl
Insta: @hair.with.flair.at.home

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter