Menu
Blogs / Haartips

Sleeping beauty

Haarverzorging voor het slapen gaan

’s Nacht is eigenlijk het ideale moment om je haar te verzorgen. Dan heeft je haar de hele nacht de tijd om te herstellen en krijgt het urenlang alle voedingstoffen die het nodig heeft om weer glanzend en sterk te worden.  

Waarom voor het slapengaan verzorgen?

  • Overdag staat je haar constant bloot aan schadelijke invloeden en dan stapelen de afvalstoffen in jouw haar zich op. Denk aan beschadiging door de zon of föhn, maar ook aan uitlaatgassen als je in de stad woont.  
  • Bij een drukke agenda is het natuurlijk perfect om je haar te verzorgen terwijl je slaapt! Dit bespaart je een hoop tijd.  
  • Wanneer jouw haar droog is en je gespleten haarpunten hebt, kan je haar echt wel even wat tijd gebruiken om te herstellen.     

Tips voor een optimale verzorging

  • Verwijder eerst alle klitten en knopen uit je haar. Het haar is immers beter in staat stoffen op te nemen wanneer het ontwart is. 
  • De haarverzorging hoef je niet aan te brengen op de hoofdhuid. Dit zorgt er alleen maar voor dat je de volgende ochtend meer opruimwerk hebt. Lees: vette hoofdhuid! 
  • Ga nooit slapen met vochtig haar. Nat haar beschadigt namelijk sneller. Maak bijvoorbeeld een losse vlecht in je droge haar voor het slapengaan. Kies dan wel voor een zacht elastiek zonder metalen stukjes.   

Waarmee verzorgen?

Een verzorgende olie, zoals een argan olie. Breng de olie royaal aan in het haar en laat het goed inwerken. Breng een losse vlecht of hoge knot aan en was de olie er de volgende ochtend uit met een milde shampoo.  

Een hydraterend masker of conditioner, dat je de hele nacht in laat trekken. Dit kan een masker zijn welke je niet hoeft uit te spoelen, zoals de Haarhersteller. Dit scheelt weer kostbare tijd in de ochtend! 

Voorkomen is nog beter dan genezen.  Kies voor het juiste kussensloop.  Wist je dat er speciale kussenslopen bestaan van satijn of zijde? Deze zachte stoffen zorgen ervoor dat jouw haar minder snel beschadigt. Je kunt ook kiezen voor een satijnen of zijden sjaaltje (voor) om je hoofd.  

Ideaal toch? Je haar verzorgen zonder er extra tijd aan kwijt te zijn! Die tijd kunnen we mooi weer besteden aan andere nuttige en vooral ook leuke dingen!! 

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter