Menu
Blogs / Voor kappers

Insta-succes | Part 2

En, is het gelukt om een Instagram account aan te maken? Vorige week legden we uit in deel 1 van ons tweeluik INSTA-SUCCES hoe je dat kan doen. Deze week geven we tips&tricks over het vullen van je account met mooie foto’s, pakkende teksten en hoe je ervoor kan zorgen dat je account een mooi geheel wordt en blijft. Lees gauw verder, #succes! 

Tips voor het presenteren van jouw salon  op Instagram

Een succesvol social media-account is er een waar actief aan gewerkt wordt. Je maakt het voor volgers leuk om regelmatig iets met ze te delen. Dat kan je doen door berichten te maken, story’s/verhalen te delen of, als je de smaak te pakken hebt, een video/reels te maken. Op Instagram draait het allemaal om beeld. Met deze tips presenteer je jouw salon op een professionele manier!  

3. Overzichtelijke feed.

Alle berichten die je plaatst, kan je terugvinden in je profiel. In dit overzicht staan de berichten altijd in rijen van 3 naast elkaar. Zo ontstaat er een mooi overzicht van beelden waar je doorheen kan scrollen, dit overzicht noem je ook wel ‘feed’.  
Net als je bio is het voor bezoekers belangrijk dat je feed er verzorgd uitziet. Door het overzichtelijk, herkenbaar en persoonlijk te maken, zal je zien dat je snel nieuwe volgers krijgt! Dat willen we natuurlijk allemaal, maar hoe bereik je dat? 

a. Mooie beelden. Maak het liefst zelf foto’s of video’s met je mobiel en haal ze niet van internet. Selecteer de mooiste plaatjes voor op je account en plaats de foto alleen als je ‘m ook echt mooi vindt en goed op je feed past. Anders kan je ‘m beter voor een story gebruiken. Lees hier onze tips om mooie foto’s in je salon kan maken >
Tip. Wist je dat Calmare een fotobibliotheek heeft? Hier kan je product foto’s downloaden en gebruiken voor je account & salon! 

b. Stijl. Bewerk je de foto’s met een filter? Gebruik dan bij elke foto dezelfde filtereffecten. Zo ontstaat er een eenheid in kleur. Je kan er ook voor kiezen om een bepaalde kleur tussen de foto’s door terug te laten komen. Plaats bijvoorbeeld een leuke quote of actie met een blauwe achtergrond. En doe dat eens in de 6 berichten. 
Tip. Gebruik een online bewerkprogramma, zoals Canva, om zelf plaatjes te maken. 

c. Afwisseling. Door gebruik te maken van verschillende soorten berichten blijft het leuk en interessant voor je volgers. Ook ontstaat er zo een mooie feed! Wanneer je bijvoorbeeld 5 keer een quote achter elkaar plaatst, staat dat niet mooi in je feed. Je kan de quotes dan beter afwisselen met wat andere berichten tussendoor. Zoals een kleurresultaat of productfoto.

d. Tekst over foto. Plaats je tekst over een afbeelding voor bijvoorbeeld een actie of extra info? Gebruik dan bij elke foto hetzelfde lettertype en lijn de tekst hetzelfde uit. En hierbij geldt altijd: hou het kort en overzichtelijk.  

Voorbeeld afwisselende feed

4. Hou je volgers op de hoogte.

Door regelmatig iets te posten op Instagram hou je je volgers up to date van alles wat er in de salon gebeurt. Zoals we eerder al hebben omschreven kunnen er naast berichten ook story’s en reels gemaakt worden. Probeer het eens uit! Maak het leuk voor jezelf en test uit wat voor jouw kapsalon goed werkt! Oefening baart kunst.   

a. Hoe vaak moet ik iets plaatsen? Dat is een goede vraag en voor elk bedrijf verschillend. Je zal vanzelf merken wat jouw publiek wel of niet leuk vindt. Van je berichten en reels maak je vaak wat meer werk omdat je deze in je feed terug zal zien. Je story’s verdwijnen na 24 uur, dus die kan je wat laagdrempeliger houden. 

b. Special day. Deze leuke tip willen wij je niet onthouden! Koppel een thema aan een vaste dag, bijvoorbeeld throwback thursday. Zo maak je het jezelf makkelijk om op die dag iets te posten over dat onderwerp! Ook zorgt het voor een goede binding met je volgers, omdat het zo leuk wordt om je te volgen.

c. Direct Message. Het kan gebeuren dat volgers je een vraag stellen. Zet deze meldingen op je telefoon aan, zodat je hem zo snel mogelijk kan beantwoorden.  Voor een uitgebreid gesprek kan je een DM versturen. Deze vind je bovenin op de home pagina, onder het vliegtuigje.
Tip. Probeer altijd op elke vraag/reactie iets terug te reageren, je volgers zullen het waarderen dat je de moeite hiervoor hebt genomen! 

5. Teksten schrijven

a. Bericht schrijven. Je feed kan er supermooi uit zien, maar het is ook belangrijk om teksten bij je berichten te schrijven. Hier wat inspiratie voor het soort berichten die je zou kunnen maken:
– Stel een vraag
– Eindresultaat kapsel of kleuring
– Voor/na foto
– Doe een quiz
– Toon een product en vertel wat het doet
– Hou een toffe win-actie
– Geef een oplossing voor een haarprobleem…  


b. Hashtags. Een goede tekst maakt gebruik van hashtags (dat zijn #’jes). Deze plaats je vaak onderaan je bericht. Gebruik woorden die passen bij je bericht en kapsalon en zet er een # voor. Wanneer iemand in Instagram dan zoekt op dat woord, komt jouw bericht naar boven! Wil je bijvoorbeeld lokaal gevonden worden dan kan je de #plaatsvanjesalon gebruiken. 
Tip. Schrijf je berichten zelf en maak het persoonlijk en vergeet niet de ‘plaats’ toe te voegen.

c. Vermeldingen. Ook kan je vermeldingen (dat zijn @’tjes) gebruiken in je foto en bericht. Als je deze gebruikt, wordt het een link naar een profiel. Zo kan je bezoekers, klanten of bijvoorbeeld merken die je gebruikt taggen.  

Tip. Wanneer je iemand echt in je foto tagt zal die ook in het account van het getagde account terugkomen! Zo zullen meer mensen het bericht zien. 

  

Tot slot!  
Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw account! Volg ons op Instagram @CalmareCosmetics en wij zullen je terug volgen! 

Dit waren onze tips en adviezen voor het opzetten van een zakelijk account voor jouw kapsalon. Heb jij nog aanvullende tips of pak je iets op een andere manier op? Laat het ons weten in de comments van onze blog!  

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter