Menu
Blogs / Haartrends / Producten / Tutorial

Koele blondtinten creëren

Koele blondtinten creëren met ons stappenplan

COOL BLONDES 

Hype of een blijvertje? Koele blondtinten, ze zijn prachtig en geven een frisse look aan je haar! Een paar jaar geleden kwamen ze ‘in de mode’. Degenen die toen dachten dat het een kortstondige hit in de haarwereld zou zijn, hebben het mis. Matte, koele blondtinten zijn nog altijd cooler dan cool!  

In deze blog lees je meer over koele blondtinten, over hoe je ze kan creëren en laten we je mooie voorbeelden met stappenplan zien.  

 

Voorbereiding: Past een koele blondtint bij de huid?

Voor je aan de slag gaat, is het wel een goed idee om te checken of een koele blondtint past bij jouw huid of die van je klant. Pak er altijd even een proeflokje uit je kleurenkaart bij of houd een stukje stof in een koele tint als lichtblauw langs het gezicht. Zo zie je al heel gauw of het je mooier maakt of juist niet. Is een koele tint net iets te hard voor jou, kies dan voor een beige blondtint. Die heeft net iets meer warmte, maar oogt wel mat.  

Aan de hand van de kleurhoogte van het eigen haar en het beoogde eindresultaat bepaal je of je direct kan inkleuren, moet blonderen, highlights gaat zetten of misschien zelfs alleen afmatteren met een no yellow shampoo volstaat. Ga je voor blonderen of highlights, kijk dan goed naar de haarkwaliteit en aarzel niet om een beschermend product als Keraphlex te gebruiken.  

Hoe je de mooiste koele blondtinten creëert!

Aan het werk! Alle stappen op een rijtje:  

 • Ontkleuren van het haar (highlights of volledig) 
 • Haar na het wassen handdoek droog maken 
 •  100.17 en/of 100.1 en Calmare Activator 1.9% (mengverhouding 1:1, alles van Calmare Cosmetics)
  De mengverhouding 1:2 kan ook, maar 1:1 geeft meer intensiteit en een langduriger kleurbehoud. 
 • Regelmatig controleren of de juiste kleur is bereikt en het haar niet te donker wordt (max. 25 minuten). Schrik niet als de verf paars oplicht. Dit is een normale reactie van deze verf en heeft geen invloed op het eindresultaat.
 • Grondig uitspoelen  
 • Eventueel een donkere inzet creëren  
 • Indien gewenst wassen met No Yellow en in laten werken. Wij deden dit alleen bij model 2 en hielden 10 minuten inwerktijd aan.  
 • Wederom grondig uitspoelen en het haar drogen en stylen. 

 

Bekijk hier onze kleurresultaten bij 2 modellen met uitleg

Onze modellen! 

Het 1e model is volledig geblondeerd en ingezet met een mix van Calmare Nuance Hair color 100.1 en 100.17. Daarbij is de Activator met een percentage van 1,9% waterstof gebruikt. Er is Keraphlex toegevoegd om het haar extra te beschermen. De behandeling is afgesloten met Calmare Repair Conditioner 

Bij het 2e model zijn eerst highlights gezet. Deze zijn vervolgens ingekleurd met Calmare Nuance Hair Color 100.17 en ook Activator 1.9%. Dit model wilde graag een donkere inzet. Deze is gecreëerd met de 6.1een drupje 1.0 en ingezet met 1,9%. Het haar is gedurende 10 minuten nabehandeld met Calmare No Yellow Shampoo. Ook bij deze behandeling is Keraphlex gebruikt en het haar verzorgd met de Calmare Repair Conditioner.  

Verzorging van koele blondtinten

Als je haar al perfect van kleur is, maar nog wat te warm, volstaat het wassen met een zilver- of no yellow shampoo. Zeker een no yellow shampoo heeft een krachtige werking, neutraliseert de geelpigmenten in het haar en geeft als resultaat een mooie koele blondtint. Sommige no yellow shampoos kunnen het haar flink stug maken en uitdrogen. Kies daarom voor een sterke, maar zeker ook verzorgende shampoo, zoals Calmare No Yellow Shampoo 

Let wel, blonde kleuren vervagen nu eenmaal sneller dan donkere tinten. Een goede verzorging is daarom essentieel. Gebruik een goede conditioner of bijvoorbeeld argan olie. Om de kleur mooi fris te houden is wekelijks wassen met een No Yellow Shampoo aan te raden. 

Ben jij nou enthousiast geworden en ga je voor hip & koel blond? We zijn heel benieuwd naar je ervaringen en resultaat! Deel je ze met ons? Lees ook de ervaringen van Audrey’s Haarmode met de Nuance Hair Color.

Gebruikte Calmare producten in deze blog:

Nog geen reactie

  Laat een bericht achter