Menu
Blogs / Haartips

Recept Healthy Hair

Gezonde voeding doet je goed. Het houdt je lijf in balans, geeft een goed gevoel en zorgt ervoor dat je huid en je haar in goede conditie blijven. Ja, ook je haar! Gezonde voeding maakt het haar namelijk sterker, zorgt voor minder haaruitval en geeft het haar meer glans!  

Wees matig met koek en snoep. Als je moe bent, kan je er echt naar snakken en het is vaak makkelijk en snel gepakt. De suiker die erin zit, geeft echter korte energie en zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat je vermoeider wordt. Én, suiker is ook nog eens slecht voor je haar. Het werkt zelfs de haargroei tegen. Op z’n tijd kan een snoepje of een koekje natuurlijk helemaal geen kwaad, maar te veel snacken kan dus negatieve effecten hebben op jouw haarkwaliteit. 
 
Wat is wel goed om te eten? Je hebt er vast weleens van gehoord: een powerfood of superfood. Oftewel een gezond voedingsproduct. Vaak bomvol vitamines, mineralen en antioxidanten. We maakten eerder al een mooi lijstje voor je van gezonde, maar ook overheerlijke powerfoods. Bekijk de lijst in onze blog: 7x lekkere powerfoods. Als aanvulling delen we hieronder graag dit recept met je voor gezonde pannenkoeken! Ze zijn helemaal niet moeilijk of ingewikkeld om te maken!

Recept voor gezonde pannenkoeken!

Meng de volgende ingrediënten door elkaar:

  • Een geprakte banaan
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 ei
  • snuf kaneel
  • en eventueel een drupje vanille-extract.

Bak er 3 pannenkoekjes van en serveer ze met bijvoorbeeld wat honing, blauwe bessen, aardbeien of frambozen, kokos of wat noten. Superlekker en gezond! 

Tot slot, wees niet té streng voor jezelf. Een ongezonde snack op z’n tijd is heerlijk en mag best natuurlijk! Vind je het lastig om je in te houden? Kies dan een vast snackmoment of dag. Dat helpt mij in ieder geval wel, misschien jou ook? 

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter