Menu
Blogs / Voor kappers

Salon in herfstsfeer

Leuke tips om jouw salon die autumn vibes te geven

De herfst staat voor de deur! Nu onze nieuwe campagne is gestart geven we je graag wat extra inspiratie. Pure & Cosy staan dit seizoen centraal. Denk daarbij aan self-care, zuiver, gezondheid en geluk. Een bezoekje aan de kapsalon is natuurlijk een heerlijk self-care momentje. Met de volgende tips is jouw salon helemaal klaar voor het ultieme ontspanmomentje van je klanten.


01. Takken en pluimen.

Misschien heb jij al een mooie hoge vaas in de salon staan? Door er herfsttakken in te zetten creëer je gelijk een fijne sfeer. Denk aan takken met rode besjes, mooie pluimen of zoek buiten wat takken op.

Liever iets dat bloeit? In deze tijd bloeien de (bol)chrysanten en heide weer!


02. Herfstige geuren.

Geur kan je humeur beïnvloeden en het gevoel van geborgenheid versterken. Dit zorgt ervoor dat jouw salon voelt als een thuis en je klanten zich helemaal kunnen ontspannen. Geurkaarsen zijn goede sfeermakers die je verspreid in de salon neer kan zetten. Liever geen kaarsen? Kies dan voor geurstokjes of een een roomspray. Kies liever wel voor 1 geur die je in de hele ruimte laat terugkomen.


03. Zachte stoffen.

Door zachte stoffen denk je aan warmte en dat is wel zo fijn in het najaar. Haal een lekker schapenvacht voor op de bank of stoel, een zacht vloerkleed of leg een grof gebreide plaid neer. Dit geeft gegarandeerd sfeer.
Wil je een stoere look? Kies dan voor fluwelen kussens met een bijpassende poef!


04. Kleine sfeermakers.

Heerlijk om straks weer die herfstwandelingen te kunnen maken! Kom je buiten dennenappels en eikels tegen? Verzamel ze dan en leg ze op een mooie houten schaal in de salon.
Misschien wat voor de hand liggend, maar met wat pompoenen zit je altijd goed. Je kan voor de traditionele oranje echte pompoenen gaan, maar tegenwoordig zijn er ook heel veel trendy decoratieve pompoenen te koop, van porselein tot riet.


05. Herfst thee.

Er zijn verschillende theemerken, die speciale herfstthee hebben. Het ruikt en smaakt heerlijk! Zo krijg je de herfstsfeer ook via smaak in de salon.


06. Herfststuk.

Ben je creatief of hou je van bloemschikken? Maak een mooi herfststuk voor op de koffietafel of in de wachtruimte. Een ander leuk idee is om een mooie herfstkrans aan de voordeur te hangen voor een warm welkom. Je kan natuurlijk ook een kant-en-klaar herfststuk kopen.


07. Brochure.

Niet alleen leuk in de herfst, maar het hele jaar door, is onze Salonbrochure. In deze brochure staat achtergrondinformatie over het merk Calmare en alle productlijnen. Zo heeft je klant iets te lezen tijdens hun self-care momentje! Er wordt ook verwezen naar het deskundig advies van jou als kapper. Bestel hem hier in de shop >

 

Heb jij nog aanvullende tips? Wij zijn benieuwd hoe jij de autumn vibes in de salon brengt! Laat gerust een reactie achter.

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter