Menu
Blogs / Voor kappers

Salonsucces, waar sta ik? 1/2

De zomer: tijd van zon, buiten en vakantie. Als je dan lekker aan het ontspannen bent, vaak ook wel de tijd om even stil te staan bij jezelf, je werk en, in jouw geval als kapper, misschien wel bij je eigen kapsalon. In de waan van de dag ben je daar vaak te druk voor en draai je vooral ‘productie’.  

Stel jezelf eens, liggend op je strandstoel, wat kritische vragen. Hoe loopt mijn bedrijf? Heb ik genoeg klanten? Bied ik de service die ik wil? Mis ik iets? Ben ik trots op wat ik doe en hoe ik het doe? Heel waardevolle vragen om die voor jezelf eens te beantwoorden! Soms kom je tot verrassende inzichten of ideeën, let maar op! We helpen je een beetje op weg.  

Maak de balans op 

Je salon omvat natuurlijk vele aspecten. De financiële aspecten zijn waarschijnlijk de eerste die in je opkomen: omzet, winst, verkoop van producten, je inkoop en eigen inkomen bijvoorbeeld. Richt je aandacht ook eens op andere vlakken, zoals de (extra) service die je biedt, de beleving in je salon, het merk waar je mee werkt, je agenda en de balans tussen werk en privé. Als je naar al deze factoren eens kritisch kijkt, ben je dan blij en tevreden of knaagt er wel wat?

Schrijf het op! 

Door dingen op papier te zetten, krijg je vaak een helderder beeld. We zijn toch visueel ingestelde wezens en in je hoofd gaan je gedachten vaak van links naar rechts en weer terug. Door ze te ordenen op papier orden je ze ook in je hoofd. Misschien helpt onderstaande tabel je op weg?

Vul de tabel digitaal in via deze link:
https://forms.gle/ysvkQBZrjNG8t7rf6

    Heel tevreden  Tevreden  Neutraal   Ontevreden   Heel ontevreden 
Omzet             
Winst             
Inkoop             
Eigen inkomen             
Je personeel             
Je merk(en)             
Aantal klanten             
Je doelgroep             
Productverkoop             
Service             
Beleving             
Sfeer in je salon             
Agenda             
Balans werk-privé             
Bereikbaarheid              
…..             
…..             
…..             
             
TOTAAL             

Alles op een rijtje

Als het goed is, heb je nu wat meer inzicht in je salon. Wat gaat goed en wat kan wel iets beter. Pak de dingen eruit waar jij aan wil werken en bepaal wanneer deze aspecten dan wel succesvol zijn.

Stel jezelf daarbij duidelijke en concrete doelen. Het kan helpen je doelstellingen op te delen, je hoeft niet alles in een keer te bereiken natuurlijk. Zorg dat ze realistisch zijn, want een gehaald doel zorgt voor een succeservaring en motiveert om voor je volgende doel te gaan! Wees niet bang om jezelf een beetje uit te dagen en zeg niet te snel ‘dat gaat mij toch niet lukken of past niet bij mij’. Out-of-the-box-denken kan heel prikkelend en inspirerend zijn! 

 

Volgende week wat leuke tips & ideeën om je op weg te helpen je gestelde doelen te bereiken!

 

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter