Menu
Blogs / Voor kappers

Salonsucces, wat wil ik bereiken? 2/2

Om succesvoller te zijn, werk je niet alleen ín je salon, maar ook áán je salon. En dat gaan we nu doen! Heb je voor jezelf bepaald waar je aan wil werken? Dat kan natuurlijk van alles zijn. We hebben wat leuke tips en blogs voor je verzameld, die je wellicht verder kunnen helpen. 

Jouw doelgroep

Welke klant past bij jou en je salon? Heb je genoeg klanten en is je agenda goed gevuld of zou je wel wat meer klanten willen? En zo ja, wat voor klanten dan? Jong of wat ouder, van je eigen leeftijd of juist niet? Wil je veel kleuren of ben je meer van het knippen? Ga je voor klanten met krullend haar, omdat je die kniptechnieken goed beheerst? Hoe duidelijker jij je doelgroep omschrijft, hoe gerichter je nieuwe klanten kan werven via de juiste kanalen. Heb je geconcludeerd dat je jouw potentiële klanten vooral in Instagram kan vinden? Doe dan je voordeel met de info en tips die we gaven in onze blogs Insta-succes part 1’, ‘Insta-succes part 2

Financieel inzicht

… ontbreekt het daar bij jou wel een beetje aan? Niets is zo belangrijk dan het op orde hebben van je boekhouding. Zo weet je precies hoe je er financieel voorstaat, wat je financiële ruimte is en kom je niet voor onverwachte, en die zijn meestal vervelend, verrassingen te staan. Met de tips in onze blogGeknipt voor jouw boekhouding wordt boekhouden ook voor jou een makkie!  


Het seizoen in je salon

De meeste mensen zijn wel gevoelig voor sfeer. In een mooie en prettige omgeving voelen mensen, lees ‘jouw klanten’, zich op hun gemak, zijn blij en komen daardoor misschien ook wel sneller in een koop-mood. Leuk is bijvoorbeeld om je salon aan te passen aan het seizoen. Shop straks wat leuke herfstaccessoires. En dat hoeven dan niet persé paddenstoelen of plastic herfstblaadjes te zijn, maar denk eens aan een mooie vaas of kaarsen in warme herfsttinten, geurkaarsen, thee met herfstige smaken of koekjes of chocolaatjes in het thema herfst. Je kan natuurlijk ook een heel ander thema bedenken of het koppelen aan een leuke actie die je wil doen. 6 tips voor een kleurrijke salon >

Slim inkopen én verkopen!

Extra winstmarge, is dat een van je doelen? Profiteer van acties van de producten waar je mee werkt of die je verkoopt. Lees hun nieuwsbrieven of check regelmatig hun website. Die euro’s heb je dan snel verdiend hoor! Check ook nog eens onze blog Snel verdiend voor slimme inkooptips. Tips om dan vervolgens je producten ook daadwerkelijk goed te verkopen lees je in Adviserend verkopen 

Is je merk nog JOUW merk? 

Kortom, ben je nog tevreden met het merk waar je mee werkt of moet je concluderen dat het tijd wordt voor iets anders? Vaak een grote stap, die je misschien wel steeds voor je uitschuift. Wat zijn voor jouw belangrijk eisen waar een merk aan moet voldoen en wat past bij jou? Wie weet is dat Calmare wel! Nederlands, vegan, betaalbaar, complete en overzichtelijke lijnen en persoonlijk in communicatie. Ach, neem maar eens een kijkje! Lees meer over Calmare Cosmetics >

In het kort

  • Vraag je klanten om input, gewoon terwijl ze in je stoel zitten of laat ze eens een korte enquête invullen met vragen waar jij graag van hen het antwoord op wil krijgen.  
  • Werk en privé een beetje uit balans? Deel je agenda duidelijk in en hanteer vaste werktijden. Wijk daar niet of zo min mogelijk vanaf. 
  • Word je nog weleens gebeld of geappt buiten je openingstijden en vind je dat vervelend? Zorg voor een duidelijke afwezigheidsmelding. Whatsapp business biedt die mogelijkheid, superhandig! 
  • Investeer in jezelf en je kennis. Neem regelmatig de tijd om leuke trainingen te volgen. Ze inspireren, je leert altijd wel wat nieuws en ontmoet andere kappers; leuk en gezellig en wie weet doe je er waardevolle nieuwe contacten op.  

 

Waar ga jij mee aan de slag? We zijn benieuwd!  

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter