Menu
Blogs / Haartips

Lang langer langst

Tips om lang haar te krijgen

Als kapper ben jij natuurlijk dé haarexpert. Klanten kunnen je allerlei vragen voor de voeten werpen en vragen om tips om een haarprobleem om te lossen. Heb jij nou een klant die droomt van langer haar, maar klaagt dat haar haar niet wil groeien of niet hard genoeg groeit? Of is haar haar misschien niet gezond? Lees dan nu deze blog waarin leuke weetjes en allerlei tips staan om haar te laten groeien en het gezond te houden. Leuk om te delen met je klanten!    

Hoe snel groeit haar?

De snelheid van haargroei verschilt per persoon. Het is bewezen dat hoe groter de diameter van het haar is, hoe sneller het groeit. Het knippen van haar heeft geen enkele invloed op de snelheid van de groei, omdat haar vanuit de wortel groeit. Regelmatig knippen van de puntjes zorgt er wel voor dat het haar er gezonder en voller uitziet.  

Wist je dat haar gemiddeld één kilometer per maand groeit? Iedere haar groeit ongeveer één centimeter per maand. Bij elkaar opgeteld groeien alle haren samen gemiddeld één kilometer!  

Wat kun je nou doen om de groeisnelheid van haar te beïnvloeden? 

Gezond eten

Gezond eten doet veel voor je lichaam, huid én haar. Het eten van vooral gezonde eiwitten is belangrijk, aangezien je haar voornamelijk uit eiwitten bestaat. Denk aan verschillende noten, bonen, sojaproducten, eieren en vooral de plantaardige eiwitten, zoals in avocado’s, zijn ook belangrijk is voor je lichaam. 

Gezond eten

Eet gezond, beter voor je haar en lichaam

Ontspanning

Masseer de hoofdhuid. Het stimuleert de bloedsomloop en verwijdert droge huidcellen op de hoofdhuidwaardoor het haar sneller kan gaan groeien. 

Haargroei door sporten?

Wist je dat haar ook groeit door sporten? 2,5 uur sporten in de week verbetert je bloedsomloop. Hierdoor gaan er meer voedingstoffen en zuurstof naar je haar. Dit heeft een positief effect op je haargroei. Daarnaast zorgt sporten voor minder stress, waardoor je minder haaruitval hebt. 

Smeersels in je haar 

Mensen smeren soms de gekste dingen in hun haar, omdat ze gehoord hebben dat dat de haargroei zou stimuleren. Olijfolie is daar een voorbeeld van. Er zitten in olijfolie wel degelijk vitamines die helpen je haar gezond te houden en dus de groei bevorderen, maar dat werkt alleen als je de vitaminen inneemt, opeet dus. Wat echter wel schijnt te werken is uiensap. Uiensap bevat zwavel en het is wetenschappelijk aangetoond dat dat de haargroei stimuleert.  

Nog wat don’ts op een rijtje 

Tenslotte nog wat dingen die juist averechts werken:  

  • Strakke staarten dragen: Steek het haar op in plaats van een strakke staart te maken. Inpsiratie hiervoor vind je in onze blog en tutorial ‘Verdraaid leuke opsteker’. 
  • Vaak en te warm stylen: bescherm het haar altijd als je een warmtetool gebruikt, bijvoorbeeld met de Föhnspray van Calmare Cosmetics 
  • Te ruw borstelen: gebruik bijvoorbeeld Argan Oil of de Leave-in Keratin van Calmare en je borstel glijdt soepel door het haar  
  • Vaak kleuren: regelmatig een nieuwe kleur? Kies dan voor een beschermend product als Keraphlex; het voorkomt haarschade en herstelt de haarstructuur van binnenuit. 

 

Op naar mooie lange lokken! Welke tips ga jij delen met je klanten? Of misschien wel eerst zelf uitproberen? 

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter