Menu
Blogs / Voor kappers

Tips om nieuwe klanten te werven voor je salon

Nieuwe klanten, super easy

Bepaal jouw doelgroep

Waarschijnlijk is iedereen welkom bij jou in de salon. Super! Toch is het handig om eens onder de loep te nemen wie jouw ‘ideale klant’ is. Neem een persoon in gedachten en denk zover mogelijk door. Niet alleen man of vrouw, maar ook hobby’s, beroep en interesses. Hierna wordt het namelijk veel makkelijker om leuke acties te bedenken

Zichtbaar zijn

Een goede eerste indruk is van groot belang. Waarschijnlijk heb jij er al alles aan gedaan om jouw salon van binnen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Maar heb jij ook al eens gedacht aan online? Een mooie website en/of social mediakanalen (Facebook, Instagram) is vandaag de dag heel gewoon. Misschien heb je wel een neef of een buurman die deze voor je wil onderhouden, maar bedenk dan wel dat dit vaak geen prioriteit voor hen heeft. Investeren in een professionele website hoeft helemaal niet duur te zijn!

Adverteer lokaal

Heb je er al eens aan gedacht om te adverteren in lokale / regionale kranten of bladen? Neem daarbij nog even goed in gedachten wie jouw doelgroep is. Leest jouw doelgroep deze krant? Dan is het misschien wel een schot in de roos voor jouw nieuwe klant! Adverteer met een mooie duo-korting en je slaat 2 vliegen in 1 klap!

Maak foto’s en video’s voor op social

Maak mooie filmpjes van de behandelingen die je aanbiedt en deel deze via je Facebook en/of Instagram. Vergeet daarbij de salon zelf niet! Lastig om mooie foto’s te maken? Calmare heeft online ook een fotobibliotheek waar je foto’s van mag gebruiken voor jouw socials of website. Beschik je over een tv-scherm in je salon? Laat daar de filmpjes doorlopend afspelen met een rustig muziekje eronder. Klanten zien direct wat jij nog meer te bieden hebt en zijn dan eerder geneigd om een afspraak te maken!

Vriendenkorting

Mond-tot-mond reclame is nog altijd de beste reclame. Wanneer jij een tip krijgt van een goede vriendin neem je deze ook eerder aan toch? Bied een duo-behandeling, vriendenkorting of zelfs een kortingsbon bij het aanbrengen van een nieuwe klant.

Spaaractie

Niet alleen nieuwe klanten zijn belangrijk, je ziet natuurlijk ook graag je klanten terugkomen. Een spaarpuntensysteem is een krachtig middel om ook jouw loyale klanten te belonen. Wat voor actie je aan de spaaractie hangt, kun je natuurlijk helemaal zelf invullen!

Succes met het werven van nieuwe klanten!

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter