Menu
Blogs / Haartrends

Wat zijn haarstijl zegt over hem

LET HIS HAIR DO THE TALKING

Het zou eigenlijk niet moeten, maar stiekem doen we het allemaal: iemand ‘beoordelen’ op zijn of haar uiterlijk. Mensen kijken altijd naar iemands gezicht, kleding en haar. Door een bepaalde look en uitstraling trek je vaak ongemerkt allerlei conclusies. Heel logisch en heel menselijk en, om eerlijk te zijn, lang niet altijd onterecht!  Kleding en haarstijl kunnen namelijk wel degelijk iets zeggen over iemands persoonlijkheid. In deze blog gaan we het hebben over HEM! Let HIS hair do the talking!   

Undercut 

Momenteel een van de meest populaire haarstijlen voor de stijlvolle man. Heel geschikt voor de man met een kantoorbaan, die wel graag wat lengte wil. De undercut, een combinatie van het beste van 2 werelden: netjes geschoren met wat lengte bovenop. Ideaal voor de man met lef, die doordeweeks graag een pak draagt en in het weekend wil uitwaaien op de motor. Met de Lagune stijl je deze look perfect af; stevigheid met een lichte wetlook.   

Asymmetrische undercut

Een creatieve variant van de undercut, die past bij de nog iets meer ijdele man dan de man die gaat voor de gewone undercut. Ook hierbij is het haar kort aan de zijkanten en langer bovenop, alleen is het haar bovenop asymmetrisch. Deze look past perfect bij de man die gaat voor gestyled, maar wel een tikje nonchalant. Een bezoekje aan de kapper is regelmatig nodig, maar dat is voor deze ijdele types geen probleem. Het haar bovenop wordt vaak wat losser gedragen dan bij de klassieke undercut. Pak de Clay Wax voor die iets lossere styling. 

https://www.glamourista.nl/mannenkapsels-herenkapsels/

De classic look (met zijscheiding)

Multifunctioneel en altijd goed: de korte zijkanten en iets langere bovenkant zorgen ervoor dat je meerdere kanten op kan. Voor op kantoor een klassieke en nette look, strak gestyled met bijvoorbeeld de Lagune, en in je vrije tijd is dit kapsel heel makkelijk iets nonchalanter te dragen, met een Clay Wax. Ideaal voor de wat serieuzere man met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, die er graag ‘keurig’ en netjes en tot in de puntjes verzorgd bij loopt.   

https://nl.pinterest.com/Fabiennuh1988/scheiding/

Lange lokken

Een beetje rebels en vol zelfvertrouwen, iemand die houdt van vrijheid en het buitenleven, dat typeert de man met langer haar. De man met een kantoorbaan zul je niet zo snel zien met dit kapsel, eerder de wat ‘vrijere vogels’, zoals muzikanten, kunstenaars, ‘beach boys’ of mannen die werken in de bouw bijvoorbeeld. Voor een snelle styling van langer haar is de Styling Boost ideaal. Het geeft wat extra volume en grip. 

https://nl.pinterest.com/patrickvannunen/heel-lang-haar/

Pompadour 

Een populair en veelzijdig kapsel! Het pompadour kapsel is een klassieker en van oorsprong een kapsel voor dames, totdat in de jaren ‘70 Elvis Presley de dames het hoofd op hol bracht met zijn looks inclusief de mannelijke variant van de pompadour.  

Dit kapsel kun je op verschillende manieren dragen: strak naar achteren met een lichte wetlook van de Setting Gel, helemaal omhoog of losjes en heel natuurlijk opzij. Een flexibel kapsel, dus geschikt voor verschillende typen mannen. Een man met dit kapsel laat zien dat hij nadenkt over hoe hij er uitziet, er graag verzorgd uit wil zien en het niet erg vindt om een beetje aandacht te krijgen. De pompadour-man is vaak charmant en een echte gentleman. 

Buzzcut 

Voor de snelle man die van gemak houdt, die stoer en sportief is! Bij sporters, militairen en mannen in de bouw is dit een populaire look. De buzzcut is gemakkelijk en snel in model te brengen. Je hoeft er weinig aan te doen, behalve regelmatig laten bijknippen. Let op, het staat niet bij iedereen mooi. Omdat het een vrij kort kapsel is, zie je de vorm van het hoofd heel goed. Heeft het hoofd een wat afwijkende vorm, die je liever niet zo duidelijk naar voren wil laten komen, dan kun je beter niet voor dit kapsel kiezen. De buzzcut is ideaal om beginnende kaalheid te camoufleren. Op tijd bijwerken is een must en zonnebrandcrème trouwens ook!  

En? Klopt het bij jou(w man)? We zijn benieuwd!! Ben jij nou nieuwsgierig geworden naar Calmare stylingproducten voor de man, kijk dan eens voor meer info en de acties op https://kapper.calmare.nl. Op een aantal van de genoemde producten krijg je nu een leuke extra korting!  

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter