Menu
Blogs / Nieuws / Voor kappers

Goedkoop = duurkoop

Voordelen van een product bij de kapper

Als kapper weet je natuurlijk wat de voordelen zijn van de styling- en verzorgingsproducten die jij verkoopt in je salon. Je hebt ze met zorg uitgekozen en weet waarom ze zo goed en fijn zijn. Dat verkopen lukt dan wel zou je denken, maar we horen maar al te vaak dat dat toch best lastig is. En eigenlijk zijn er maar 2 redenen hiervoor: de prijs en het gebrek aan kennis van de voordelen.  

Klanten kijken in eerste instantie áltijd, en vaak ook alleen maar, naar de prijs van een product en dan verlies jij ‘t als kapper van drogisterijen en supermarkten. De producten die je daar koopt, zijn vaak sowieso al goedkoper en daarnaast zijn er ook altijd flinke aanbiedingen, zoals 1 + 1 gratis of de 2e verpakking voor €1,- bijvoorbeeld. Ook het niet weten van belangrijke voordelen van jouw producten en daarmee tegelijkertijd de nadelen van de drogistproducten, maakt dat klanten die extra euro’s vaak niet willen uitgeven.  

Zaak dus om je klanten te vertellen, en misschien doe je dat allang hoor, waarom jouw producten beter en het geld meer dan waard zijn. In deze blog lichten we de voordelen nog eens uitgebreid toe. Deel ze met je klanten, wedden dat ook zij dan inzien dat in dit geval GOEDKOOP echt DUURKOOP is! 

  1. Siliconen

Shampoos van de kapper bevatten vaak geen tot weinig (niet-oplosbare) siliconen.  Veel goedkopere shampoos en andere stylingsproducten zitten bomvol met dit ingrediënt. Niet-oplosbare siliconen laten je haar mooi glanzend en dik lijken, maar schijn bedriegt. Deze siliconen gaan als een jasje om je haar liggen en sluiten het haar volledig af. Dit zorgt ervoor dat je haar uitdroogt, van verzorging is dus bijna geen sprake.  

De niet-oplosbare siliconen spoel je niet zomaar uit, ze lossen namelijk niet op in water.  Ook zorgen deze siliconen ervoor dat kappersbehandelingen, zoals kleuringen, minder goed pakken, want de kleur kan niet doordringen in het haar. Er bestaan ook uitwasbare siliconen, maar deze stoffen zijn een stuk duurder in aanschaf en zie je weinig terug in de goedkopere shampoos. 

 

In de afbeelding hieronder zie je dat de siliconen soms letterlijk van het haar geschraapt moeten worden. 

Bron: Today.com

  1. Andere concentratie

De producten van en voor de kapper bevatten een hogere concentratie van verzorgende ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat je van een kappersproduct echt minder hoeft te gebruiken. Vaak heb je van een professionele shampoo bijvoorbeeld maar een hoeveelheid ter grootte van een euro nodig om het haar goed te kunnen wassen, van een drogistshampoo vaak veel meer. De bodem van die shampoofles of die van een pot gel van de supermarkt is dus echt veel sneller in zicht.  

Dit verschil in hoeveelheid verzorgende ingrediënten verklaart ook meteen het prijsverschil, want die verzorgende ingrediënten zijn de duurste in de producten. Máár… aangezien je veel minder product gebruikt, is een kappersproduct onder aan de streep echt niet duurder. 

  1. Kwaliteit van de ingrediënten

Een goede shampoo maakt het haar niet alleen schoon, maar voedt het haar ook. Door de kwalitatief hoogwaardige ingrediënten, zoals duurzaam geteelde olie, olijfserum, gemberextracten of vitaminen en proteïnen, werkt de betreffende shampoo ook echt effectief tegen droog haar, beschadigd haar, roos of waar die ook maar voor bedoeld is. Deze kwaliteitsingrediënten zijn vaak schaarser en daardoor vaak ook duurder.  

Naast de zorgvuldig uitgekozen goede ingrediënten bevatten professionele shampoos zo min mogelijk of geen mogelijk schadelijke stoffen. Zo zitten er in de shampoos van Calmare bijvoorbeeld geen parabenen.  

 

Samengevat, een BERICHT VOOR JE KLANT! 

KOOP EENS WAT VAKER JE PRODUCTEN BIJ DE KAPPER’!  

  • Omdat ze kwaliteitsingrediënten bevatten 
  • Extra geconcentreerd zijn 
  • Je er minder van nodig hebt en er dus langer mee doet 
  • Ze geen siliconen bevatten en vaak ook geen parabenen 
  • En dit ervoor zorgt dat een kleuring of permanent veel beter pakt en een langere houdbaarheid heeft.  

Kortom, heel veel voordelen op een rijtje. Deel jij ze wel eens met je klanten?

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter