Menu

Grijs haar verven met ultradekkende verf.
Grijze haren, iedereen krijgt ze vroeg of laat. Als je pech hebt, al voor je 40e. Lang niet iedereen is met blij met die eerste grijze haren, zeker de dames onder ons niet. Gelukkig kun je ze goed verstoppen onder een mooie tint haarverf!


Wat is grijs haar eigenlijk?
Hoe komt het dat het haar grijs wordt? Om dat uit te leggen vertellen we eerst hoe het haar aan zijn kleur komt. In het haarzakje worden haren gevormd, die door middel van pigment van een kleur worden voorzien. Dit pigment wordt ook wel melanine genoemd en komt voor in het haar en in de huid. Hoe meer pigment er wordt gevormd, hoe donkerder het haar wordt.

Naarmate je ouder wordt, is er minder aanmaak van pigment, komt er bij de aanmaak van het haar steeds minder pigment in je haar terecht en vormt het een steeds kleiner deel van het haar. Ook wordt het melanine dat er in het haar zit steeds bleker. Dit komt omdat waterstofperoxide, een lichaamseigen stof, de kleur aantast.


Verschillend grijs

Niet alle grijze haren zijn hetzelfde. Je hebt ze in heel veel verschillende tinten, maar ook de structuur kan verschillen. Gelukkig is het meeste grijze haar goed te verven met de gebruikelijke natuurtinten. Maar voor het stuggere grijze haar dat moeilijk verf pakt, is er gelukkig ook een oplossing: natuurtinten met extra veel pigment! Het toepassen ervan vergt wel een klein beetje aandacht. Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!


Gebruik & Tips ultradekkende verf

De afgelopen tijd hebben we wat vragen gekregen over het gebruik van de ultradekkende verf. We zetten daarom wat tips op een rijtje voor het gebruik ervan.

1. Het juiste haar
Wees je ervan bewust dat er extra veel pigment in deze verf zit. Pas ‘m dus alleen toe bij haar dat heel moeilijk verf pakt of dat meer dan 80% grijs is. Op haar wat redelijk pakt en wat minder grijs is, zal de kleur warmer uitvallen. Als dit niet de bedoeling is, kies dan voor de gewone natuurtinten of maak een mix van natuurtint, ultradekkende verf en eventueel een astint erbij.

2. Dekking
Gebruik bij de ultradekkende verf altijd 6% peroxidecreme en niet lager. Dit zorgt voor optimale dekkracht van de verf op het grijze haar.

3. Warmte
Weet je van tevoren al dat het ook met de ultradekkende verf een uitdaging wordt het haar te kleuren en de grijze haren goed te dekken? Wees dan niet zuinig met warmte. Kijk na 10 minuten hoe de kleur ontwikkelt en zet, indien nodig, wat extra warmte op het haar.

Tot slot
Calmare heeft 2 ultradekkende tinten in het assortiment: de 77.0 en de 99.0: ultra intens, extra dekkend, diep van kleur, met verzorgende ingrediënten, een prachtige glans én vegan & dierproefvrij! Probeer ze eens uit, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Wedden dat je ook die klant met dat moeilijke haar met een prachtig gedekte tint de deur uit ziet gaan?

Bestel de ultradekkende verf op kapper.calmare.nl

Nog geen reactie

    Laat een bericht achter