Head Spa, de ultieme ontspanning!

Head Spa, de ultieme ontspanning!

HEAD SPA 

De ultieme ontspanning... 

Iets heel fijns wat overgewaaid is uit Japan. Maximaal ontspannen door het stromende warme water, de lekkere geuren, een reinigende scrub, heerlijke massage en verwend worden met de meest verzorgende shampoos, een rijke olie en haarmaskers. Dit móet je een keer geprobeerd hebben en waarschijnlijk, of nee ‘zeker weten’, wil je dan nog veel vaker! 

Een stukje geschiedenis 

Head spa-behandelingen vinden hun oorsprong in Japan en zijn daar heel populair. De Japanse cultuur is gebaseerd op veel eeuwenoude gewoontes en tradities, waarbij het streven naar de optimale balans tussen lichaam en geest heel belangrijk is. Een ontspannen lichaam zorgt voor rust en ruimte in je hoofd. Dat hebben wij nuchtere Nederlanders intussen ook wel ontdekt natuurlijk. Niet zo gek dat de Head Spa ongekend populair aan het worden is! 

Zoveel meer... 

Een Head Spa-behandeling is absoluut de ultieme ontspanning, maar dat niet alleen. Het doet wonderen voor je haar, hoofdhuid en je geest. Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige producten, speciaal afgestemd op jouw haar en hoofdhuid, worden deze diep gereinigd en rijk gevoed. Dit verbetert de conditie van je haar en hoofdhuid, maakt je haren glanzend en gezond, stimuleert de haargroei en bloedcirculatie en daarmee verminderen eventuele hoofdhuidproblemen. Ook je geest wordt heel blij van een Head Spa-behandeling. Door de totale ontspanning kan je stress, vermoeidheid en zelfs hoofdpijn verminderen, je slaapkwaliteit verbeteren en doe je nieuwe energie op.  Wie wil dat nou niet! 

De behandeling 

Een Head Spa-behandeling begint met een analyse van je haar en hoofdhuid. Een belangrijke eerste stap, omdat een behandeling zo helemaal afgestemd kan worden op de specifieke behoeften van jouw haar en hoofdhuid.  

Verder bestaat een behandeling altijd uit intensieve reiniging van het haar en de hoofdhuid, een hoofdhuidscrub of peeling, een stoombehandeling, wassen met een doelgerichte shampoo en een massage van de hoofdhuid met de hand en/of speciale head spa-tool met waterstralen. De behandeling kan op verschillende manieren afgesloten worden. Het is maar net wat je klant wenst en welke producten daarbij passen.  

 

De producten 

Een Head spa-behandeling bestaat dus uit veel verschillende stappen en daarbij worden ook veel verschillende producten gebruikt. Denk aan een reinigende shampoo, een scrub of peeling, een specifieke shampoo zoals een anti-roos shampoo, een shampoo voor de gevoelige hoofdhuid of eentje voor droog haar. Tijdens het stomen wordt vaak gebruik gemaakt van een intensief voedend masker. De afsluiting van de behandeling kan zoals gezegd op veel manieren. Geef bijvoorbeeld nog wat extra verzorging met een conditioner. Föhn je het droog? Bescherm het haar dan altijd met een heat-protector, anders gaat er toch weer wat van het effect van je uitgebreide verzorgende behandeling verloren. Dat zou zonde zijn.  

Aan het fijne komt een einde, dus ook aan die heerlijke Head Spa-behandeling. Als laatste stap kun je het haar nog verwennen met een verzorgende en voedende leave-in crème of spray. Je gaat vanzelf je favorieten wel ontdekken.

Wist je dat... 

...je bij Calmare alle producten vindt, die je nodig hebt voor een volwaardige Head Spa-behandeling? We hebben ze voor je op een rijtje gezet in onze blog Jouw Head Spa met Calmare! Je vindt ‘m hier! 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.