8 tips voor zijdezacht zomerhaar

8 tips voor zijdezacht zomerhaar

Wist je dat jouw haar net zoals je huid bescherming tegen de zon nodig heeft?

De zomer. De dagen zijn lekker lang en onze energie is hoger. Iedereen is lekker buiten en heeft meer zin in een feestje, terrasje pakken of een leuk festival. We zwemmen in de zee of het zwembad. We gaan op vakantie en brengen onze haren leuk in model. Allemaal heerlijk, maar vaak krijg je door deze omstandigheden stug en droog haar. Hoe kun je dit voorkomen of verhelpen? Wij geven 8 onmisbare tips!

  1. Kan jij niet wachten totdat je het zwembad in kan springen zodra je op bestemming aangekomen bent? Wacht heel even en maak je haren eerst nat. Als je haar al volgezogen is met normaal water kan het bijna geen chloorwater meer absorberen. Spoel na het zwemmen je haar ook altijd even uit.
  2. Denk voordat je gaat genieten van het zonnetje aan een SPF of UV-filter voor je haar. Dit is net zo belangrijk als een goede zonnebrandcrème voor je huid!
  3. Heb je gezwommen en zit je haar enorm in de knoop? Spray dan even wat leave-in conditioner in je haren voordat je er een borstel doorheen trekt. Deze conditioner zorgt er o.a. voor dat je haar elastischer wordt en daardoor minder snel breekt.
  4. Mooie, zachte haren hebben vocht nodig dus drink voldoende! En dan bedoelen wij niet alleen cocktails 😊. Probeer 1,5 liter water per dag te drinken.
  5. Draag een fashionable hoedje, sjaaltje of petje. Staat niet alleen leuk, maar beschermt je hoofdhuid en haren tegen de zon én verminderd de kans op een zonnesteek.
  6. Maak je vlecht niet te strak. Dit kan je haar en haarwortels beschadigen. Denk er ook aan om geen metalen elastiekje te gebruiken.
  7. Is je haar toch pluizig geworden en heb je een snelle, verzorgende oplossing nodig? Gebruik een serum. Deze dringt diep in de haren door en maken het lekker zacht.
  8. Als je haren (al) ontzettend droog zijn breng dan een verzorgend masker aan en laat deze gerust een hele nacht inwerken.

 Have a happy summer!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.