After summer boost

After summer boost

7 tips tegen droog en stroef zomerhaar

Het was in Nederland niet de meest zonnige zomer helaas. Maar misschien ben je wel naar een zonniger oord geweest en is je haar door de felle zonnestralen toch wat droog en stroef geworden? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken om je haar weer in topvorm te krijgen! Lees gauw onze 7 belangrijkste tips!   

#1 Laat je haar een beetje met rust

Doorbreek je dagelijkse haarverzorgingsroutine; was, föhn en stijl het niet iedere dag. Het is beter om je haar even zoveel mogelijk met rust te laten. Hiermee kan je nog meer beschadiging aan je haar voorkomen. Gebruik ook zo min mogelijk elastiekjes, speldjes, stylinggels en sprays en ga voor naturel. 

#2 Voorkom wrijving

Kam je haar zo min mogelijk en gebruik bij het kammen altijd een keratine spray, zoals Leave-in Keratin, om klitten te voorkomen. Zo glijdt je borstel of kam makkelijk door je haar en beschadig je het niet. Met het dragen van een losse vlecht voorkom je ook knopen en klitten.   

#3 Was je haar met een extra verzorgende shampoo & conditioner 

Zacht en glanzend haar begint bij het wassen. Er bestaat echt wel degelijk verschil tussen shampoos. Shampoos tegen vet haar en shampoos voor blond haar kunnen het haar uitdrogen. Kies liever voor een Argan Oil Shampoo of een shampoo speciaal voor je gekleurde haar. 

Gebruik een bijpassende verzorgende Repair conditioner. Maak voor gebruik wel eerst je haar handdoek droog. Té nat haar kan minder verzorgingsproduct opnemen, omdat het al volgezogen is met water.   

#4 Masseer je hoofdhuid

Masseer je hoofdhuid tijdens het wassen van je haar om de bloedcirculatie te stimuleren. Zo worden afvalstoffen beter afgevoerd. Win-win, want het is ook nog eens heerlijk ontspannend! 

#5 New Hair Energy Mask 

De beste manier om je haar een flinke oppepper te geven blijft een haarmasker. Een van onze maskers heet niet voor niets New Hair Energy. Dit masker voedt en herstelt het haar van wortel tot in de punten op basis van essentiële oliën.  

#6 Verzorg dagelijks

Beschadigd haar is nu eenmaal niet weer hersteld binnen een dag. Daarom is het belangrijk je haar te blijven voeden. Dit kan met een lekkere haarcrème zoals de Haarhersteller of de zachte Argan Oil Treatment. Breng iedere dag een drupje aan in de haarpunten. 

#7 Overweeg een extra knipbeurt

Blijven je punten droog en kwetsbaar? Laat je haar dan even bijpunten bij de kapper. Goed voor je haar en een heerlijk ontspannen momentje voor jezelf! 

 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.