Eerste hulp bij een jeukende hoofdhuid

Eerste hulp bij een jeukende hoofdhuid

Je blijft maar krabben. Dat kan gênant zijn en is vooral een heel onprettig gevoel. Gelukkig is het wel vaak op te lossen. Wij geven je een aantal tips!

Roos of eczeem? Ga eerst na waar je precies last van hebt. Is het roos, eczeem of misschien zelfs een andere huidaandoening. Meestal kun je dit al gemakkelijk zelf vaststellen. Roos bestaat uit witte kleine schilfertjes. Eczeem is vaak wat geliger van kleur en de hoofdhuid kan rood zien. Raadpleeg bij twijfel of ernstige eczeem altijd een huisarts.  

Was je haar niet te vaak. Dit kan de hoofdhuid namelijk uitdrogen. Was je jouw haar iedere dag? Probeer dit dan eens in de twee dagen te doen.  

Gebruik stylingsproducten voor de gevoelige hoofdhuid. Ga niet in de weer met heftige stylingsproducten vol alcohol en siliconen. Dit irriteert en verstopt de hoofdhuid.

Vermijd hitte. Denk dan niet alleen aan de warmte van de zon, maar ook aan een föhn of stijltang en of zelfs te warm douchen. Hitte zorgt namelijk voor extra talgproductie.

Spoel je shampoo en conditioner goed uit. Resten van deze producten kunnen weer voor irritatie zorgen. Goed uitspoelen dus met lauwwarm water.  

Was met de juiste shampoo. Heb je wel last van eczeem en jeuk, maar is je huid niet droog? Was dan minimaal 2x per week met een milde anti-roos shampoo. Heb je naast jeuk en/of eczeem ook last van een trekkerige, droge hoofdhuid? Kies dan voor een vochthoudende shampoo zonder kleur- en geurstoffen.


1 reacties


  • Hagemann

    Goedemiddag,

    Ik kan nergens de ingrediënten vinden op jullie site van de daily shampoo, leave inn conditioner en de gewone conditioner. Ik zou graag weten welke alcohol soort en parfum er gebruikt wordt. Ik kan helaas niet tegen alle ingrediënten dus voor ik bestel zouk dit graag weten.
    Alvast bedankt voor uw reactie.

    Mvg


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.