Grey blending maakt grijs haar trendy!

Grey blending maakt grijs haar trendy!

He, kijk! Zie ik het goed? De eerste grijze haren! O jee, wat nu? 

Ga je ze verstoppen of omarm je ze juist? Kies je voor het laatste, dan zijn er verschillende mogelijkheden en technieken om grijze haren juist mooi tot zijn recht te laten komen. Grey blending, een niet te missen trend in 2022 en ook in 2023! Het geeft grijs haar een trendy twist. 

Natural beauty

We zijn natuurlijk grijs haar steeds meer gaan waarderen. Sterker nog, het werd zo populair dat ook jonge meiden ervoor kiezen hun haar juist grijs te kleuren! Grey Blending sluit hier helemaal bij aan; haarkleurtechnieken, die natuurlijk grijs haar laten versmelten met een of meer andere haarkleuren.  

Grijze haren, ze mogen dus gezien worden! Verstop ze niet langer, maar show ze met trots! En wil je uiteindelijk helemaal grijs? Grey blending is ook de perfecte manier om van een compleet geverfde coupe over te gaan naar natuurlijk grijs. 

Het beste van 2 werelden

Met grey blending ga je dus voor een mix van grijs haar en een of meer andere haarkleuren. Je creëert een melange met je grijze haar zonder het gehele haar te kleuren. De kleuren die je kiest bij de grijze lokken zijn natuurlijk en liggen dicht bij de eigen haarkleur, zoals blond, bruin of zwart. Er ontstaat dan een natuurlijke overgang van het grijs naar lichtere of donkerdere tinten. Het grijze haar zelf wordt hierdoor minder dominant. Je verft het grijs dus niet weg, maar met de toegevoegde tinten laat je het juist stralen. 

Technieken

Om de andere tinten aan grijs haar toe te voegen, wordt vaak de balayagetechniek toegepast. Ook met babylights, highlights en/of lowlights kun je een mooie mix van kleuren creëren.
Koele tinten zijn het mooist in combinatie met grijs. Denk bijvoorbeeld aan asblond en asbruin. Het onderlinge kleurverschil zorgt voor extra dimensie, licht en schaduw in het haar. Je onttrekt de aandacht aan de grijze haren, maar ze zorgen wel voor die mooie diepte in het haar.  

Zijn er nog niet zoveel grijze haren te bespeuren? Dan zijn zilverkleurige highlights zeker een optie. Een groot nadeel is wel dat je het haar behoorlijk moet oplichten en dat komt de gezondheid van het haar niet ten goede.  

Verzorging

Hoe houd je grijs haar mooi? Niets is zo belangrijk dan geverfd haar goed te verzorgen. Zo blijft het zo lang mogelijk glanzend en gezond. Vermijd styling tools zoveel mogelijk en gebruik verzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar. Grijze lokken blijven het mooist als je ze onderhoudt met een no yellow of zilvershampoo. Calmare No Yellow Shampoo, diep paarsblauw van kleur, en de paarse Silver Care Shampoo houden de kleur helder en stralend én bieden tegelijkertijd optimale verzorging. Een echte must-have bij deze haarkleuren!  

 

Tot slot wat inspiratie

 

 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.