Haarweetjes: Haar & Alcohol

Haarweetjes: Haar & Alcohol

Een avondje lekker geborreld? Dat is de volgende ochtend vaak te zien aan je huid. Je huid ziet er wat droger uit en de fijne lijntjes en rimpels zijn wat beter zichtbaar. Wees gerust, dit is gelukkig tijdelijk! Alcohol onttrekt vocht uit je lichaam en dus ook uit je huid. Na wat extra verzorging en water drinken trekt je huid wel weer bij. Maar wist je dat alcohol ook invloed op je haar heeft? We leggen je uit hoe! 

De invloed van alcohol op je haar

Drink je af en toe een borrel dan merk je daar niets van. Van wat regelmatiger alcohol drinken op langere termijn echter wel. Je haar kan dan sterkte verliezen en sneller afbreken. Dit heeft vooral te maken met het effect van alcohol op je hoofdhuid. Alcohol kan een ontstekingsreactie van je hoofdhuid veroorzaken. Als je al hoofdhuidproblemen hebt, kunnen deze onder invloed van alcohol verergeren. De haarwortels kunnen verstikken, wat de haargroei afremt. Het haar volgroeit niet volledig, waardoor het dunner wordt en sneller afbreekt. Het wordt daarnaast soms minder elastisch en kan glans verliezen. Je hoofdhuid kan door alcoholgebruik gevoelig worden, gaan schilferen of jeuken. Ook dit komt door het lagere vochtgehalte in je hoofdhuid. 

Naast het onttrekken van vocht aan je lichaam vermindert alcohol de hoeveelheid zink in je lichaam. Zink draagt bij aan een normale haargroei en heb je nodig voor sterk en glanzend haar. 

Zoet, zoeter, zoetst

In de meeste alcoholische dranken is het suikergehalte vrij hoog. Dit is ook niet zo bevorderlijk voor je haar. Suiker vertraagt de opname van eiwitten, die belangrijk zijn voor gezond haar. Daarnaast kan de insulinepiek die suiker veroorzaakt een ontstekingsreactie aan je hoofdhuid veroorzaken, waardoor je last kunt krijgen van schilfers, jeuk en roodheid. Gebruik hier tegen onze Scalp Protect Shampoo. 

Invloed op je kleur

Een waardevolle tip is om geen alcohol te drinken als je de volgende dag een kappersafspraak hebt staan om je haar te laten kleuren. Alcohol kan ervoor zorgen dat de haarverf minder goed pakt. Dat zou toch zonde zijn van je geld en de moeite van de kapper! 

De een is de ander niet

Niet iedereen merkt evenveel van de invloed van alcohol op het haar. Sommigen hebben er helemaal geen last van, bij anderen voelt de hoofdhuid al anders aan na een paar wijntjes gedronken te hebben.  

Merk je nou verandering in je haar of hoofdhuid? Ga dan eens na of je misschien wat meer borrels hebt gehad de laatste tijd. Alcohol zou zo maar eens de oorzaak kunnen zijn! 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.