Help! Haaruitval!

Help! Haaruitval!

Anti-haaruitval tips  

Iedereen heeft haaruitval, dat is onderdeel van het haargroeiproces. Gemiddeld verliest een mens 50 tot 120 haren per dag. Best wel veel dus, maar heel normaal.  

Overmatige haaruitval

Wanneer is er eigenlijk sprake van overmatige haaruitval? Heeft iemand er echt al langer last van, valt er veel haar uit tijdens het borstelen en is ook te zien en te voelen dat het haar minder vol is dan je gewend bent? Dan kun je wel spreken van overmatige haaruitval.   


Wat kun je eraan doen?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn, waarvan voeding er eentje is. Daar wordt niet altijd aan gedacht. Toch kan een eenzijdig dieet en een gebrek aan vitamines en mineralen haaruitval veroorzaken. Onmisbare voedingsstoffen voor een gezonde haardos zijn bijvoorbeeld eiwitten, vitamine B, ijzer, zwavel en zink en magnesium. Het lichaam en alle lichaamsfuncties hebben behoefte aan voedingsstoffen om optimaal te kunnen functioneren. Gezonde en gevarieerde voeding is dus goed voor lichaam, geest, huid én haar! Van bepaalde voedingsmiddelen is het bekend dat ze haaruitval door voeding verminderen en de conditie van het haar verbeteren. Wij zochten voor je uit welke dat bijvoorbeeld zijn! 

 

Bananen: haar wordt minder snel vet als je regelmatig een banaan eet, doordat een banaan rijk is aan vitamine B12. 

Tomaten: vitamine B8 in tomaten kan haarverlies verminderen. 

Vis: de antioxidanten en omega 3 vetzuren in vis hebben een positieve invloed op zowel droog haar als haaruitval. 

Sinaasappels: vitamine A geeft het haar meer glans, vitamine B maakt het haar sterker. 

Spinazie en peterselie: ijzer versterkt de hoofdhuid en stimuleert de bloedsomloop, wat weer een positief effect op het haar heeft.  

Noten: olie en gezonde vetten stimuleren de aanmaak van elastine, wat nodig is voor een gezonde, sterke haargroei. 

Soja: heeft een dubbel effect, het remt haaruitval en stimuleert de haargroei 

Last but absolutely not least, de Avocado: een uitstekende bron van vitamine B en E, vitaminen die het haar sterk houden en haaruitval voorkomen. Daarnaast is avocado rijk aan omega 3-vetzuren en anti-oxidanten. Ook bevat de avocado vitamine C, wat de ijzeropname stimuleert, en foliumzuur. Dit ondersteunt de groei van weefsel in het lichaam en daardoor ook de haargroei en stimuleert de bloedcirculatie, waardoor belangrijke vitamines en mineralen de haarzakjes in de hoofdhuid beter kunnen bereiken. Een wel heel gezond groen bommetje dus! 

Zoveel lekkers! Wij kunnen helemaal niet kiezen!!  


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.