Hoe gebruik je een stijltang?

Hoe gebruik je een stijltang?

Veel vrouwen hebben ergens in een lade wel een stijltang liggen. En het is misschien wel een van de meest handige haaraccessoires, maar dan moet je wel weten hoe je het precies moet gebruiken. Wij geven de gouden tips!

  1. Zorg dat je haar goed droog is!

Water kookt bij 100 graden. Mocht je tijdens het stijlen dus een sissend geluid horen of zie je stoom van je haar komen? Dan betekent dit dat je haar nog te vochtig is. 

  1. Bepaal de juiste temperatuur van je stijltang

Hoewel veel stijltangen boven de 200 graden kunnen verwarmen, is 200 graden als maximale stand prima. Kies bij fijner haar zelfs liever voor maximaal 180 graden. 

  1. Bescherm je haren

Een hitte beschermend product is de must voor je haar, maar wordt toch al te vaak vergeten. Wij gebruiken hiervoor de Silky gloss serum. De olie zorgt ervoor dat tijdens het stijlen het haar gevoed wordt en niet verbrandt. Gebruik: doe één pompje in je handpalm, verdeel over je handen en breng daarna aan vanaf het midden van de haarlengte tot in je punten. Let op! Breng de olie dus niet aan bij je haaraanzet, hier komt je stijltang niet en de olie kan ervoor zorgen dat je haar vet en zwaar wordt. 

  1. Praktische voorbereiding

Verdeel je haar voordat je begint in 2 delen; boven en onder. Zet de bovenste plukken haar vast met een clip. Begin altijd met de onderste stroken van het haar. Is de onderkant klaar? Haal dan de clip los zodat je aan de bovenste haren kunt werken. Zo creëer je overal hetzelfde effect. 

 

  1. Welk kapsel wil jij creëren?

  • Stijl

Pak hiervoor een kleine pluk en een kam. Ga met de kam door je haar en direct daar achteraan met de stijltang. Doe dit één keer snel en één keer langzamer voor het mooiste resultaat. Wil je de uiteindes recht laten aflopen? Trek dan de stijltang recht naar beneden door je haar. Wil je de uiteinden naar buiten of naar binnen? Trek de stijltang dan lichtjes gebogen naar binnen of buiten wanneer je bij de punten komt.

  • Krullen

Pak hiervoor een kleine pluk, zet je stijltang iets hoger dan het midden van je haar. Draai nu je stijltang om zijn as en trek langzaam naar beneden. Doe dit niet te hard of te snel, want dan krijg je geen optimaal resultaat.

Let op! Draai niet je haar zelf om de stijltang, de stijltang moet het werk doen. 

 

 

 

  • Volume

Bij lange lengtes is dit lastig, maar voor vrouwen met een korter kapsel, zoals een bob, is dit perfect.

Pak hiervoor een kleine pluk en een kam, ga met de kam door je haar met direct daar achteraan de stijltang. Zet de stijltang dit keer zo dicht mogelijk op je haaraanzet en trek de stijltang naar boven, maak daarbij een bolling en laat je pluk weer zakken. Je zult zien dat je hiermee makkelijk volume kunt creëren. Wil jij een langdurig effect? Gebruik dan​, als je klaar bent​, een klein beetje Volume Styling Boost.

Wil jij een langdurig effect? Gebruik dan als je klaar bent een klein beetje  Gebruik: Een klein beetje volumepoeder op de vingertoppen wrijven en in droog haar bij de haaraanzet inmasseren. Je zult direct merken dat het haar wat stugger aanvoelt. Je zult versteld staan hoe makkelijk je volume kan creëren en behouden!  

  1. Klaar? Tijd voor de finishing touch!


Wil je lossere krullen? Hang je haar ondersteboven en ga met je vingertoppen door je haren. Gebruik voor een langdurige hold een sterke haarlak zoals de Finish Spray Extreme.

Wil je extra volume voor een langdurig effect? Gebruik dan de Styling Boost. Dit product is ook geweldig als je je haar stijl of krullend hebt gemaakt en dan half vast wil zetten met een schuifje. Een beetje volumepoeder op je kruin, inmasseren en klaar! 

 

Heb je je haar glad gestyled? Doe dan na het stylen nog een beetje olie in je haarpunten om je haar ultra glad te maken en te verzorgen. De Argan Oil Treatment is een heerlijk geurende verzorging voor na het stylen.

 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.