Keratine in balans

Keratine in balans

Help, wat nu?

Een verstoorde keratine-vochtbalans is snel merkbaar. Je haren worden droog, pluizig, breekbaar en dof. In onze blog van vorige week ‘Keratine, het fundament van ons haar’ bespraken we al wat keratine is, wat het doet en welke factoren van invloed zijn op de keratine-vochtbalans. In deze blog gaan we uitgebreid in op hoe je de keratine-vochtbalans kunt herstellen. We bespreken de verschillende producten en de toepassing ervan.  

Van buitenaf

Verloren keratine in het haar moet dus van buitenaf aangevuld worden, in tegenstelling tot de keratine in onze huid. Belangrijk is dat aanvullen zeker! Het maakt je haren weer gezond en glanzend, maar ook sterk. Die sterkte is nodig voor eventuele behandelingen, zoals kleuren of permanenten. Bij een goede keratine-vochtbalans heeft het haar na het permanenten meer elasticiteit en veerkracht, kleurbehandelingen hechten beter en het gekleurde haar is nadien gezonder en glanzender. Daarnaast heb je langer plezier van deze behandelingen als de conditie, lees dus keratine-vochtbalans, goed is.   

Keratinebronnen

Keratine kan uit verschillende bronnen gewonnen worden. Van keratine uit menselijk haar wordt gezegd dat dat de beste keratine is om te verwerken in haarproducten. In Europa is het niet meer toegestaan om menselijk materiaal in producten te verwerken. Daarom kan tegenwoordig pure keratine alleen nog verkregen worden van dieren.  

Veel keratine wordt verkregen uit de wol van schapen en geiten. Dat haar is qua opbouw vergelijkbaar met dat van mensen en bevat relatief veel keratine. Ook de keratine zelf verschilt nauwelijks van menselijke keratine.  

Keratine in producten

Tegenwoordig bevatten veel haarverzorgingsproducten keratine. Zoals in vele opzichten geldt, maar zeker ook voor de keratine in die producten, ‘ga voor de kwaliteit van kappersproducten’! Goedkope producten bevatten vaak heel weinig keratine, keratine van slechte kwaliteit of te grote keratinemoleculen, die moeilijk opgenomen kunnen worden door het haar. Grote moleculen leggen daardoor alleen een laagje om het haar, maar dringen niet door in de haren. Hoe meer de keratine lijkt op de keratine in ons eigen haar, hoe beter het opgenomen wordt en merkbaarder het effect ervan is. Keratine is heel herkenbaar in de ingrediëntenlijst: keratin, keratin amino acids en hydrolized keratin. 

Keratine kan aan verschillende haarproducten worden toegevoegd. Je vindt het in shampoos, anti-klitsprays, conditioners, maskers en er zijn natuurlijk de keratinebehandelingen. Deze producten zijn allemaal bedoeld om de keratine-vochtbalans te herstellen. Het is natuurlijk helemaal fijn als keratine is toegevoegd aan de producten die gebruikt worden bij de behandelingen die schadelijk zijn voor het haar en die het keratinegehalte in het haar verlagen, zoals blonderen en permanenten.   

Calmare producten met keratine

Leave-in Keratin

Leave-in Keratin bevat, zoals de naam natuurlijk al zegt, keratine, hydrolized keratin. Hierdoor voelt het haar na gebruik elastisch en veerkrachtig aan. Het verbetert de doorkambaarheid van het haar, maakt het haar soepel en stimuleert de natuurlijke glans en uitstraling. Het perfecte product voor als je snel je haar goed wil verzorgen, zeker nu het in de zomer veel in aanraking komt met chloor, zeewater of zon. 

Keraphlex

Keraphlex, het ultieme keratineproduct! Het versterkt, beschermt en repareert haar van binnenuit. Het vermindert haarbreuk en beschadiging tijdens het blonderen, kleuren en permanenten en kan ook als losse behandeling ingezet worden als het haar een flinke boost kan gebruiken. Keraphlex herstelt en versterkt namelijk de gebroken haarverbindingen. 

Neutral Permanentlijn 

De Calmare Neutral Permanentlijn is een zachte permanent mede dankzij de toegevoegde keratine. Het haar blijft hierdoor ook na de permanent in optimale conditie. De keratine derivaten zorgen voor een optimale bescherming en verbeteren de glans en de doorkambaarheid. 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.