Langer plezier van je nieuwe haarkleur!

Langer plezier van je nieuwe haarkleur!

Je herkent het vast wel… Heb je een prachtige kleur laten zetten bij de kapper en na een aantal weken begint de kleur te vervagen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Gelukkig kun je daar zelf veel aan doen. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje. Met wat extra aandacht zorg je er zelf voor dat jouw nieuwe haarkleur niet vervaagt. Maar wat moet je dan precies doen?

  1. Laat je haar bij de kapper verven. Professionele haarverf is nou eenmaal beter van kwaliteit en heeft een langere houdbaarheid. Daarnaast zal de kapper altijd zorg dragen voor de kwaliteit van je haar en je het juiste advies geven.

  2. Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment.

  3. Gebruik een shampoo voor gekleurd haar. Shampoos voor gekleurd haar hebben een speciale PH-waarde, die beschermt tegen kleurverlies.  4. Verzorg je haar met een masker. Dit verbetert de haarkwaliteit en maakt het zacht en glanzend. Doe dit 1x per week.

  5. Gekleurd haar is kwetsbaarder. Pas daarom op met knellende elastiekjes! Deze kunnen gekleurd haar sneller breken.

  6. Zet je föhn, krul- of stijltang niet te heet en gebruik hitte-bescher­mende producten. Door een te hete temperatuur van de tools kan de kleur sneller vervagen. Wij adviseren daarom je tools niet warmer te zetten dan 180 graden. Na 2 weken kun je dit eventueel verhogen naar max. 200 graden.

  7. Gekleurd haar is nog kwetsbaarder als het nat is. Borstel het daarom vóór het wassen en niet tijdens of na het wassen. Het haar kan meer hebben als het droog is.

  8. Douche niet te warm. Door het warme water kan de kleur in je haar sneller vervagen.

  9. Gebruik géén anti-roos shampoo bij gekleurd haar. Door de PH-waarde van de anti-roos shampoo worden de kleurpigmenten uit het haar getrokken en krijg je een doffe kleur.

  10. Chloor- en zeewater is niet goed voor gekleurd haar. Spoel het daarom goed na elke zwembeurt.Was daarnaast aan het einde van de dag je haar heel goed na en gebruik een masker. Door zoutkristallen van de zee en chloor- en koperdeeltjes in een zwembad kan het haar verkleuren of de kwaliteit van het haar verslechteren.

 

 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.