Volume Wanted! Welke kapsels geven dun haar meer volume?

Volume Wanted! Welke kapsels geven dun haar meer volume?

VOLUME WANTED 

Welke kapsels geven dun haar meer volume? 

Heb jij wat dunner haar en ben je op zoek naar het ideale kapsel voor jou? Een kapsel waarmee je haar wat voller lijkt en meer volume heeft? Ze bestaan! En gelukkig maar!! We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Welke lijkt jou het leukst? 

De klassieke bob 

Bij een klassieke bob wordt je haar op één lengte geknipt. Een tijdloos, sjiek kapsel en, heel belangrijk, veel volume in je haar. Een variatie op de klassieke bob, die nog meer volume geeft, is de blunt bob, een bob die bot afgeknipt wordt. 

De lob 

Oftewel, de langere bob. Is de bob voor jou te kort, kies dan voor een lange bo, de lob. Heel populair op dit moment. Valt je haar net op je schouders of iets verder, dan oogt je haar voller aan de onderkant.  

Laagjes, laagjes, laagjes 

Laagjes geven meer volume, zeker weten! Heb je wat langer fijn haar, laat dan luchtige laagjes knippen. Hiermee ontstaat er meer beweging en volume in je haar. Probeer het maar!   

Pony 

Met een pony creëer je optisch meer volume. Als je haar over je gezicht valt, lijkt het voller. Een wat langere pony is daarom ook zeker een goed idee.  

Face-framing 

Ook laagjes, maar dan alleen rondom je gezicht. Deze laagjes vallen mooi om je gezicht, geven meer lucht in je lokken en zorgen ervoor dat je haar niet recht tegen je gezicht valt.  

Korte pixie 

Kenmerkend voor de pixie zijn korte haren aan de achter- en zijkanten van het hoofd. Bovenop is het haar langer en ook een wat langere pony hoort erbij. Kort haar blijft langer goed in model en oogt daardoor voller, omdat het minder zwaar is dan langer haar. Het leuke is dat je het heel netjes, maar ook lekker warrig kan stylen.   

Bixie 

Ook wel de langere versie van de pixie genoemd. Het is eigenlijk een combinatie van een bob, pixiecut en pony. De iets kortere achterkant en zijkanten zorgen voor meer volume in het gehele kapsel, de pony voorkomt dat je haren sluik langs je gezicht hangen. Boost voor extra volume die langere lokken bovenop met je föhn of krultang.  

Balayage 

Tot nu toe hadden we het steeds over manieren van knippen die voor meer volume zorgen. Maar ook met kleur kun je een heleboel doen. Met een balayage bijvoorbeeld breng je meer dimensie in het haar en dat zorgt ervoor dat je haar voller oogt.  

Van donker naar licht 

Als de aanzet van je haar wat donkerder is dan je lengtes en punten lijkt je haar ook voller en dikker. Een zachte ombre-kleuring is daarom een heel goed idee. En dit is extra mooi in een bob, dubbel effect dus! 

Draag je haar eens anders 

In een zijscheiding bijvoorbeeld. Met een middenscheiding kan het vrij zichtbaar zijn dat je niet gezegend bent met een lekkere dikke bos. Met een zijscheiding zorg je voor meer volume aan de zijkant. Topidee en het kost helemaal niets!  

Nog wat tips 

  • Overweeg eens een grove ondersteunende permanent of style het haar een beetje rommelig. Dat geeft ook extra body aan dunner haar.  
  • Het kost even wat extra tijd, maar maak wat krullen met een krultang of rollers. 
  • Kies de juiste producten voor extra volume en grip: 

Spa Fresh  -  Styling Boost  -  Styling Foam Strong  - Clay Wax  -  Setting Spray


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.