Handdoekdroog haar

Handdoekdroog haar

 Bij veel gebruiksadviezen van haarverzorgingsproducten kom je het tegen: Breng het product aan ophanddoekdrooghaar. Maar weet je wel wat handdoekdroog haar precies is? Daarom in deze blog alles op een rijtje over handdoekdroog haar

Wat is handdoekdroog haar?

Bij handdoekdroog wordt bedoeld dat je het haar zo droog mogelijk maakt met een handdoek. Het haar is dan nog flink vochtig, maar het water drupt er niet meer vanaf. Zo droog als een handdoek is het dus zeker niet!  

Belangrijk: de juiste manier drogen 

Veel mensen wrijven er lekker op los met de handdoek. Not done natuurlijk! Een katoenen handdoek is best stug en hiermee kan het haar flink beschadigen. Adviseer om het haar uit te knijpen. Daarnaast kan drogen met een microfiber handdoek of zelfs een oud t-shirt ook.  

De beste basis voor iedere styling

Omdat nat haar erg gevoelig is en eerder kan beschadigen, is het verstandig het haar na het wassen ongeveer 10 minuten in een handdoek te wikkelen. Laat het vervolgens nog een paar minuten (normaal) los drogen, oftewel 'aan de lucht drogen'. Gebruik je bij het stylen een stijltang? Gebruik dan een heat protector als Silky Gloss Serum of Föhn Spray om het haar extra goed te beschermen. 

Conditioner of masker op handdoekdroog haar

Soms lees je op een verpakking dat je een conditioner of masker, dat uitgespoeld moet worden, het beste kunt aanbrengen op handdoekdroog haar. Dat is natuurlijk wat lastig onder de douche. Toch is het wel zinvol het product aan te brengen op niet al te nat haar. Nat haar is volgezogen met water en dan past er niet veel anders meer bij! Daarnaast verdunt het water ‘t verzorgingsproduct flink.
Daarom een leuke tip: maak een vochtige handdoek 30 seconden warm in de magnetron. Verdeel vervolgens flink wat conditioner of haarmasker over droog haar. Vouw de handdoek als een tulband om het hoofd en laat maar lekker intrekken! Bij extreem droog haar mag dit wel een uur, maar ook 10 minuten doet al wonderen.  

En welke conditioner of welk masker kun je hiervoor heel goed gebruiken? Calmare Repair Conditioner of Intense Treatment Masker verzorgen intensief en maken je haar weer gezond! Klik op de naam van het product en je leest er meer over!

Heb je zelf nog een andere leuke tip? Laat het ons weten! 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.