Zo houd jij jouw krullen glanzend en soepel

Zo houd jij jouw krullen glanzend en soepel

Krullend haar, het wordt wel eens de mooiste haarsoort genoemd. Maar krullen kunnen ook knap lastig zijn. Het in model brengen is soms een uitdaging en krullend haar is ook eerder droog en pluizend. Met de juiste gebruiksaanwijzing en tips kun jij jouw prachtige krullen tot zijn recht laten komen!

Haarfijn uitgelegd
Als je gezegend bent met krullend haar, zal je merken dat het haar automatisch ook wat droger is. Dit heeft te maken met de structuur van krullend haar. Gelukkig zijn er wel tips en trucs om jouw haar zacht, glanzend en soepel te houden. 
 
Voorkom zoveel mogelijk hitte. Wil je toch graag een föhn gebruiken? Doe dit dan op de koele stand met diffuser en stop net voordat het haar helemaal droog is. Een beschermend product, zoals het Silky Gloss Serum, daarbij gebruiken is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het haar niet beschadigt door de föhn. Daarnaast is het raadzaam om je haar niet te heet en niet te vaak te wassen. Door te vaak wassen verwijder je de natuurlijke oliën uit het haar. 

 

 

Breekbaar en droog haar

Krullend haar is natuurlijk het mooist als het niet pluist of droge punten heeft. Gebruik een leave-in crème, zoals de Haarhersteller, om het haar te laten glanzen én te verzorgen.  Het is je misschien al weleens opgevallen dat jouw krullende haar sneller afbreekt. Dit kan komen door een vochttekort in het haar, maar ook zeker door invloeden van buitenaf. Je haar schuurt continu overal tegenaan; je jas, stoel etc. Borstel je haar daarom zo min mogelijk. Kies daarnaast voor een grove kam in plaats van een borstel. Zo behoud je een groot deel van de structuur van je krullen.

(Bron: Southernliving)

 

Volume nodig?

Heb jij krullend, maar ook slap haar? Voor meer volume kun je perfect een mousse gebruiken. Deze is vaak verkrijgbaar in meer sterktes. Tip: gebruik maar een klein dotje haarmousse. Anders maak je jouw krullen te zwaar, met als resultaat weer slap haar.  

Pluizend babyhaar

Als je krullend haar hebt, zal je soms ook last hebben van die kleine uitstekende haartjes bij je haargrens. Dit komt doordat je haar te droog is geweest en is afgebroken. Tem deze pluizende babyhaartjes met Argan olie. Argan Oil shampoo en olie zijn sowieso uitermate geschikt voor krullend, droog haar. De Argan shampoo en olie voeden het haar met ingrediënten zoals Vitamine E, omega vetzuren en essentiële oliën. Het haar zal glad en pluisvrij zijn en een prachtige glans krijgen. 

   


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.