Hair Essentials Miranda

Hair Essentials Miranda

HAIR ESSENTIALS by MIRANDA 

Elisa heeft het stokje overgedragen aan mij om jullie mee te nemen in mijn dagelijkse haarroutine. 

Met mijn verleden in het kapperswerk heb ik al de nodige merken gebruikt en ook dus veel dingen getest. Daarom is het voor mij ook des te leuk om nu inkoper te zijn van dit fijne en mooie merk Calmare. 

Bye bye yellow!

Wat ik echt miste in ons assortiment was een goede No Yellow Shampoo. Dit is 1 van de eerste producten die wij nieuw hebben toegevoegd aan onze collectie en dus ook gelijk mijn absolute favoriet!  

Als inkoper en gróót fan van de No Yellow moest deze aan een aantal eisen voldoen: 

  • Verzorgend, de meeste No Yellow Shampoos maken je haar enorm droog. 
  • Intens, zodat het de warme gele tonen snel uit het haar kan onttrekken. 
  • Een heerlijke frisse geur. 

Onze No Yellow voldoet aan deze eisen en daarom ben ik ook super blij met dit product. Ik was mijn haar maximaal 3x in de week, waarvan 1x per week met No Yellow Shampoo. In de zomer of na een bezoek aan het zwembad gebruik ik het wel vaker. Ik was mijn haar altijd eerst door met de Daily Care Shampoo en gebruik daarna de No Yellow Shampoo en laat deze zeker 5 minuutjes inwerken. Let wel even op je oren en hoofdhuid. Heb je gevoelige of droge handen? Gebruik dan zeker handschoentjes.  

Mensen vragen mij vaak hoe ik aan mijn mooie assige kleur haar kom. Een aantal keer per jaar highlights en bijhouden met No Yellow Shampoo van Calmare is alles wat ik daarvoor nodig heb!  

Treatment time!

Na de No Yellow gebruik ik graag het Intense Treatment Masker om mee af te sluiten. Omdat de No Yellow veel kleurpigment bevat is het net als na een kleurbehandeling aan te raden om af te sluiten met een conditioner of masker, zodat je haarschubben weer sluiten en je haar mooier glanst. 

Om het Intense Treatment Masker extra verzorgend te maken én een heerlijk wellness-momentje te creëren voor jezelf, maak ik een handdoek heet onder de kraan, wring deze uit en doe deze als een tulband om mijn hoofd. Deze laat ik lekker 5 á 10 minuutjes op en daarna spoel ik het masker uit. Heerlijk zijdezacht en gevoed haar als eindresultaat, i love it! 

Styling 

Mijn haar föhnen doe ik bijna altijd, omdat de kleur dan mooier uitkomt. Ik gebruik daarvoor de Föhn Spray om mijn haar te beschermen tegen de hitte van de föhn en om wat extra stevigheid te krijgen. Met een ronde föhnborstel polijst ik mijn haar. 

Soms krul ik mijn haar een dag later met mijn stijltang, zodat het beter blijft zitten. Daarvoor doe ik altijd een drupje Silky Gloss Serum in mijn haar. Na het krullen met de stijltang kam ik het door met een grove kam en gebruik ik nog wat Finish Spray Extreme voor extra stevigheid. De laatste eigenwijze pluizige haartjes werk ik weg met nog een drupje Silky Gloss Serum op de toppen van mijn vingers.  

Calmare for kids 

Ook voor mijn kids ben ik groot fan van Calmare. Zo gebruik ik altijd 2 pompjes New Hair Energy in het haar van mijn zoon direct na zijn zwemles! Hiermee haal je al het chloor en andere viezigheid, waar je niet te lang over na moet denken na een zwembadbezoek, uit het haar. Daarna was ik het nog even door met de Daily Care Shampoo en kan hij weer fris mee naar huis. 

Onze dochter danst in een wedstrijdgroep en wie bekend is in deze wereld weet dat er geen plukje los mag zitten. Zo moest er dit wedstrijdseizoen een strakke platte knot achter op het hoofd gemaakt worden. Ik maak het haar eerst vochtig met een spuitflesje en smeer daarna een ruime hoeveelheid Setting Gel in het haar vanaf de aanzet. 

Op de aanzet tot het midden van het haar smeer ik meer Setting Gel dan in de punten, anders kun je de knot niet meer makkelijk wegsteken. Daarna kun je moeiteloos het haar met een borstel of kam strak naar achter kammen zonder “sprietjes” of andere gekke bobbels door bijvoorbeeld kruinen in het haar. Als het opdroogt heeft ze een mooie wetlook met veel glans en super strak haar. 

Wanneer de knot ook vast is gezet gaat er altijd nog een laagje Finish Spray Extreme over om ook de knot mooi af te werken en ze helemaal dansproof is! 

Ik hoop dat jullie met plezier mijn ‘Hair Essentials’ gelezen hebben! Binnenkort vertelt onze collega Annika meer over haar favorieten! 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.