Stylingtrends 2023 | Kort haar

Stylingtrends 2023 | Kort haar

Stylingtrends 2023 | DEEL 1 

Hoogste tijd om de nieuwste trends met jullie te delen op het gebied van hairstyling! Er is weer zoveel leuks zagen we!! We hebben de verschillende trends voor jullie op een rijtje gezet: voor kort, middellang en lang haar! We beginnen met de trends voor de korte koppies, in deel 2 van deze blog lees je volgende week de trends voor middellang en lang haar. 

TRENDS KORT HAAR 

De trends voor kort haar zijn heel divers en goed met elkaar te combineren in één kapsel. De vormen en texturen zorgen voor een frisse look. De meer rafelige kapseltrends geven vaak een jongere uitstraling en da's mooi meegenomen!  

Micro Bob  

De bob zien we al langer terug op de catwalks. Een favoriet, die nieuw leven ingeblazen is en bij alle leeftijden leuk en hip staat.  Bij een Micro Bob wordt het haar ter hoogte van de jukbeenderen of het niveau van de kin geknipt. Ideaal is dat je het op veel manieren kan stylen en het geeft volume aan het haar. Zelfs dun haar lijkt vaak voller. 

https://www.brigitte.de/beauty/frisuren/micro-bob--die-trendfrisur-mit-praezision-11795034.html

The page 

Pagekapsels waren helemaal hot in de jaren rond 1920. Het werd het symbool van vrijheid en onafhankelijkheid van een vrouw.  

Een pagekapsel van nu heeft zachte lijnen, een langwerpige ovalen contour en een dikke pony en vraagt wel wat vakbekwaamheid. We stylen het vaak wel wat losser en nonchalanter dan toen.

https://nl.pinterest.com/ihaknobbe/kapsels/

Bowl haircut anno 2023

Dit is van oorsprong een kapsel uit de jaren ‘60 en is eigenlijk nooit echt veranderd, hooguit in wat details. De Bowl cut is een gewild kapsel door de veelzijdigheid. Het past bij iedereen, geeft een frisse look en past bij iedere haarkleur. Kenmerkend is een korte kruin en een expressieve lange pony. Variaties op de Bowl cut: een pony tot het midden van het voorhoofd, een juist vloeiende overgang van de kruin naar de achterkant van het hoofd of asymmetrisch of meerlagig voor meer volume. Dit kapsel vraagt wel regelmatig een kappersbezoek en is niet aan te raden bij een rond gezicht of krullend haar.  

https://nl.pinterest.com/marleenderudder/bowl-cut/

Pixie cut

In 2023 wordt dit korte kapsel nog korter en steeds gewaagder. De achterkant van het hoofd wordt zoveel mogelijk ingekort (je kunt het zelfs scheren of een patroon maken) en opzij liggend of als een Mohawk gestyled. Het symboliseert een sterke en onafhankelijke persoonlijkheid. Groot voordeel, het maakt je jong!

https://www.pixie-cut.com/15-new-mohawk-pixie-cuts.html 

Garçon

In 2023 verandert de garçon een beetje van karakter; een pony wordt het verplichte element. De Garçon van nu heeft precieze lijnen en verdeling, maar is absoluut niet hoekig. Ook dit kapsel maakt jong en is zeker geschikt voor wat langere, niet ronde of vierkante gezichten.

https://identity-mag.com/the-downsides-of-having-an-a-la-garcon-hairdo-in-egypt/ 

 Wat een leuke trends weer! Heb jij al een favoriet? Zien we je volgende week terug voor deel 2 van deze blog? Daarin lees je de trends voor middellang en lang haar. 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.