Krullen verzorging

Krullen verzorging

Krullend haar, het wordt wel eens de mooiste haarsoort genoemd. Maar krullen kunnen ook knap lastig zijn. Het in model brengen is soms een uitdaging en krullend haar is ook eerder droog en pluizend. Met de juiste gebruiksaanwijzing en krullen verzorging kun jij die prachtige krullen tot zijn recht laten komen! 

Haarfijn uitgelegd

Krullend haar is vrijwel altijd wat droger van zichzelf dan stijl haar. Dit heeft te maken met de structuur van krullend haar. Gelukkig zijn er wel tips en trucs om krullend haar zacht, glanzend en soepel te houden. 

Voorkom zoveel mogelijk hitte. Wil je toch graag een föhn gebruiken? Doe dit dan op de koele stand met diffuser en stop net voordat het haar helemaal droog is. Een beschermend product, zoals de Silky Gloss Serum, daarbij gebruiken is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het haar niet beschadigt door de föhn. Daarnaast is het raadzaam om het haar niet te heet en niet te vaak te wassen. Door te vaak wassen verwijder je de natuurlijke oliën uit het haar.  

Breekbaar en droog haar

Krullend haar is natuurlijk het mooist als het niet pluist of droge punten heeft. Gebruik een leave-in crème, zoals de Haarhersteller, om het haar te laten glanzen én te verzorgen.  Het is je misschien al weleens opgevallen dat krullend haar ook sneller afbreekt. Dit kan komen door een vochttekort in het haar, maar ook zeker door invloeden van buitenaf. Het haar schuurt continu overal tegenaan; een jas, een stoel etc.. Borstel ‘t haar daarom zo min mogelijk. Kies daarnaast voor een grove kam in plaats van een borstel. Zo behoud je een groot deel van de structuur van je krullen. 

Volume nodig?

Heb je te maken met krullend maar ook slap haar? Voor meer volume kun je perfect een mousse gebruiken. Deze is vaak verkrijgbaar in meer sterktes. Tip: gebruik maar een klein dotje haarmousse. Anders maak je de krullen te zwaar, met als resultaat weer slap haar.   

Pluizend babyhaar

Bij mensen met krullend haar zie je soms ook dat ze last hebben van die kleine uitstekende haartjes bij de haargrens. Dit komt doordat ‘t haar te droog is geweest en is afgebroken. Tem deze pluizende babyhaartjes met Argan olie. Argan Oil shampoo en olie zijn sowieso uitermate geschikt voor krullend, droog haar. De Argan shampoo en olie voeden het haar met ingrediënten zoals Vitamine E, omega vetzuren en essentiële oliën.

Kortom, care for curly hair. Het kost soms even wat tijd, maar laat die krullen stralen! 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.