Styling musthaves voor hem, bij dunner wordend haar

Styling musthaves voor hem, bij dunner wordend haar

Tips voor styling van dunner wordend haar bij mannen

Een aantal weken geleden schreven we al een blog over kapsels voor mannen met een dunner wordende haardos of terugtrekkende haargrens, blog Less can be more. Zoals je kon lezen is er gelukkig ook dan nog meer dan genoeg keuze! Met behulp van de juiste stylingproducten maak jij die goedgekozen look voor hem helemaal af! Daarom hier de musthaves voor hem en waarom: 

Een volumeshampoo

Met een volumeshampoo krijgt het haar meer body, veerkracht & volume. De Spa Fresh Volume shampoo bijvoorbeeld is een heel fijne! Deze shampoo geeft zichtbaar meer volume vanaf de haarwortel en dankzij de toegevoegde kruidenextracten krijgen het haar en de hoofdhuid een flinke oppepper. En extra fijn voor alle mannen die van gemak houden... Deze shampoo heeft zo’n lekker frisse geur dat ie prima geschikt is om je van top tot teen mee te wassen! Een parabeenvrije shampoo, geschikt voor dagelijks gebruik. 

Foam voor nog meer volume!

Een pre-styler als een styling foam zorgt voor meer controle, structuur & volume. Ideaal voor als je een extra sterke versteviging kan gebruiken! Calmare Styling Foam Strong is geschikt voor elk haartype: steil, golvend of krullend. Het haar blijft lekker soepel, is makkelijk in model te brengen en droogt niet uit. Is de Strong iets te sterk? Er is ook een lichtere variant verkrijgbaar, Styling Foam normaal. Ook de foams van Calmare zijn vrij van parabenen.  

Clay it is!

Ga bij de styling van dunner haar niet voor een te nat of te vet product. Hiermee plakken de haren al snel te veel aan elkaar en kijk je er doorheen. Weg volume!  

Belangrijk is ook dat je een product kiest met een sterke hold. Dunner haar waait nou eenmaal snelle uit model, dus het is wel fijn als het stylingproduct het een beetje op z’n plek houdt. Kies dus voor een droog & sterk product als de Clay Wax. Hiermee kan je alle kanten op: een strak gestylde look of juist wat nonchalant en warrig. Het geeft het haar een mooie, matte finish, structuur en je kan er gemakkelijk met je handen doorheen om het door de dag heen af en toe te restylen.  

Uniek in Calmare clay Wax: KAOLIN 
Kaolin is een zeer zuivere, witte primaire klei en het belangrijkste ingrediënt in Clay Wax.  Deze klei voedt het haar, maakt ‘t het haar niet vet, zorgt voor optimaal vochtbehoud en bevat veel silica, een mineraal dat het haar dikker en voller maakt.   

Pas op met...

Oké, nu weet je welke producten het goed doen in dunner haar. Maar weet je ook wat je níet moet gebruiken? Kies niet voor producten met veel schadelijke ingrediënten, zoals alcohol of siliconen. Bij langdurig gebruik kan het dunner haar beschadigen en uitdrogen. Het al wat kwetsbare haar wordt breekbaarder. Siliconen kunnen op langere termijn de haargroei verminderen, doordat ze de poriën op de hoofdhuid kunnen verstoppen. 

 

De belangrijkste do’s & dont’s op een rijtje... Ook met een minder volle bos nu dus goed gestyled de deur uit! 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.