Boost to the max

Boost to the max

Van dun haar naar een volle bos met deze tips!

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een mooie volle bos haar op ons hoofd. Heb je zelf last van dun haar? We zetten een aantal tips voor je op een rijtje. Leuk om zelf uit te proberen een op het oog iets vollere bos te creëren.

Wat is dun haar?

We spreken van dun haar als je minder dan 100.000 haren op je hoofd hebt of je haren dunner zijn dan 0,06 millimeter Je haar ziet er wat dun uit en voelt ook zo.  

Mogelijke oorzaken van dun haar

Er zijn verschillende redenen waarom haar dun kan zijn. Je kunt ermee geboren zijn, maar kunt ook plotseling last krijgen van meer haaruitval dan normaal. Het is namelijk normaal om zo’n vijftig tot honderdtwintig haren per dag te verliezen. Wanneer je meer haren verliest, zal je haar wat dunner worden. Hieronder zetten we de meest voorkomende oorzaken van dun haar voor jou op een rij:

  • Erfelijkheid  
  • Slecht slapen  
  • Slechte voeding 
  • Nat haar borstelen  
  • Stress  
  • Hormonale veranderingen, bijvoorbeeld door zwangerschap of overgang 
  • Föhnen of stylen, te warm en/of zonder gebruik van beschermende producten  
  • Medicijnen  
  • Ziekte  

Wat kun je eraan doen? 

Gelukkig wel iets! Geef het haar de optimale kans om te groeien, voorkom beschadiging en gebruik de juiste producten. Onze tips en adviezen: 

1. Eet gezond!  

Goede voeding is in vele opzichten belangrijk, maar doet ook zeker wat voor de gezondheid van je haar. Het is belangrijk dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Met name vitamine B en zink zorgen ervoor dat het haar sterk is en groeit. Eet daarom voldoende groente en fruit, daarin zit veel vitamine B. Zink zit bijvoorbeeld in noten, kaas en schelpdieren.  

2. De juiste coupe! 

Speel met verschillende kleurtinten en knip het haar op één lengte. Vaak wordt gezegd dat het knippen van laagjes meer volume geeft. Maar echt dun haar is kun je aan de onderkant het beste vol proberen te houden. Een gewaagde boblijn bijvoorbeeld? Is ook nog eens een van de haartrends van dit jaar! 

3. Goede verzorging! 

Gebruik een shampoo die speciaal ontwikkeld is voor dun en futloos haar. Een volume shampoo geeft het haar extra stevigheid. Een lekker frisse volume shampoo is de Spa Fresh Volume.  

4. Styling met pit! 

Met de juiste stylingproducten kun je veel volume creëren. Gebruik stevige producten als een sterke foam en finish spray, een wax of paste met een langdurige hold of een volumepoeder. Die laatste is echt de beste uitvinding ooit voor fijn en futloos haar! Het maakt je haar lekker vol en geeft superveel grip en stevigheid.  

 

5. Niet te heet! 

Zet de föhn of stijltang niet op standje maximaal. Hierdoor breekt het haar sneller af. Gebruik altijd een goede hittebeschermer en zet de föhn of stijltang op een zo laag mogelijke temperatuur. 

6. Upside down!  

Een simpele maar gouden tip vinden wij! Droog het haar op de kop. Hello volume! 

7. Eerst drogen dan borstelen 

Borstel het haar liever vóór het wassen of wacht met borstelen tot het droog is. Nat haar breekt veel makkelijker af dan droog haar. Wrijf het ook liever niet droog met een handdoek. Ook dit kan je haar flink beschadigen.  

8. Sun protect  

Heerlijk toch, die zon op je huid! Helaas zijn de sterke UV-stralen niet alleen slecht voor je huid, maar ook voor je haar. Zoek de schaduw op, gebruik speciale zonbescherming of een hoed of bandana. 

Wonderen verrichten kan helaas niet, maar met deze tips lukt het vast om ook het dunste haar een boost te geven! 

 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.