Hair Essentials Leonie

Hair Essentials Leonie

Na Annika’s Essentials ben ik nu aan de beurt om die van mij te delen!  

Hoewel ik geen kappersopleiding heb gedaan, ken ik Calmare door en door. Mijn vader is het merk begonnen met destijds alleen de Haarhersteller (die heette toen nog haarbeschermer overigens) 

Ik heb in al die jaren al genoeg Calmare producten zien komen (en gaan trouwens ook 😉). In mijn tienerjaren maakte ik op school al de blits om als 1 van de eersten met gekleurde plukjes in mijn haar naar school te komen. Ook heb ik in die tijd op de vrijdagmiddag als bijbaantje met vriendinnen honderden doosjes met New Hair Energy ampullen ingepakt, maar ook ontelbaar veel bijsluiters bij de blondeerdoosjes toegevoegd. Ondanks dat het niet het spannendste werk was, was het altijd wel gezellig en heb ik aan die tijd altijd nog erg fijne herinneringen.  

Maar goed ik kwam hier natuurlijk om te vertellen over mijn Calmare favorieten! Ik heb halflang haar tot net over mijn schouders en ik ben het type: Mijn haar moet de hele dag leuk zitten zonder er veel voor te hoeven doen.  

Als ik mijn haar was, doe ik dat bijna altijd met Argan Oil Shampoo. Ik heb highlights in mijn haar en dan voelt mijn haar soms stug en droog aan. Argan Oil Shampoo heeft door zijn natuurlijke oliën een intensief voedende werking. 1x in de 2 weken was ik mijn haar met onze krachtige No Yellow Shampoo. Hierdoor behoud ik mijn koele tinten.  

Na het wassen spray ik altijd wat Leave-in Keratin in mijn haar. Voornamelijk vanwege de heerlijke friszoete geur, maar ook omdat dit leave-in product mijn haar niet vet maakt.  

Ik houd van ons diverse assortiment aan leave-in conditioners. Doordat je deze producten niet uit hoeft te spoelen scheelt het tijd en dat vind ik fijn!

Vaak laat ik mijn haar na het douchen gewoon aan de lucht drogen. Wanneer ik snel naar buiten moet of wanneer ik nog meer volume in mijn haar wil, föhn ik mijn haar droog. Dit doe ik natuurlijk niet voor er eerst wat Föhn Spray in te doen.  

Met mijn halflange haar wil ik vooral niet dat het sluik langs mijn gezicht hangt. Ik heb daarom ook veel producten uitgeprobeerd om een messy look met veel volume te creëren. Van veel producten werd mijn haar snel vet of zakte het na een uur toch in. Uiteindelijk probeerde ik de Shaper van Calmare. Dit was wat ik zocht! Ik hoef maar weinig Shaper in mijn haar te kneden om een stevige textuur te creëren. Als je gedurende de dag je haar opnieuw kneedt, zorgt dit gelijk weer voor extra volume.  😍

Natuurlijk zijn de mensen in mijn naaste omgeving ook fan van Calmare. Zo heeft mijn broer al meer dan 50 potten Lagune versleten in zijn leven en mijn moeder zweert al meer dan 10 jaar bij de Model & Go van Calmare. De matte Clay wax is sinds hij op de markt is, de favoriet van mijn vriend! 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.